28 Октомври 2020сряда10:59 ч.

Среща с Негова милост

/ брой: 28

автор:Веселин Стоянов

visibility 1677

Някой си отец Георги от Разград сравнил Бойко Борисов с Господ, разказват медиите, които, разбира се, чинно присъствали на инаугурацията. В божия стил Борисов отишъл в градеца, размахал мощно ръкави и докато откривал детско отделение в местната МБАЛ, сътворил бъдещ църковен храм, като скромно заявил: "Без Господ нищо не можем да направим!", с което жестоко жегнал сърцата на Дянков и Цветанов, но нейсе. Не тези чувства са обект на нашата мисъл. Вдъхновен, същият отец Георги, който на всичкото отгоре е и архиерейски наместник в Разград, рекъл: "Днес е празникът Сретение Господне - Среща с Господа, а ние имаме среща с Ваша милост." Което пък разтърсило дълбоко душевния мир на министър-председателя и той отново рекъл: "Господ по-късно да се среща с нас!" и плюл през рамо. После богоугодният свещеник дарил Борисов с икона на Св. цар Борис Михаил Покръстител. Това било, защото преди няколко месеца лично Борисов разпоредил от касата на ГЕРБ за се дарят 32 хиляди лева - каса, която се пълни от държавния бюджет под формата на субсидия, т.е. от парите на всички нас. Не че искам да кажа нещо, ама и Борисов, като всички държавни мъже, умира да харчи обществените парици, само и само да отупа якето - същото, дето го носи от един месец насам, пред всички. Карай...
Разградчани трябва да са благодарни, че се разминаха само с обещание за православен храм. Щото Бойко Борисов, дни преди това, разви теорията, че онзи там човек, Златко Баретата, щял да бъде къде-къде на по-сигурно място, ако си седял в затвора. Щото имал много лични врагове. След което Цветан Цветанов потъркал радостно ръце и рекъл: "С твоите уста говори самият Господ!" И наредил тутакси да се разработи концепция за цялостното задържане на българския народ в затворите с цел неговото запазване. А това е прекрасно, нали!?
Иначе медиите с радост съобщават за великите походи на Борисов по българските места без много, много да се вслушват в това, което става и се приказва. Сещаме се за онази журналистка от Сърбия Бранка Кнежевич, която показа женски прелести пред очите на премиера Ивица Дачич. Дето се вика - дай, Боже!, всекиму. Освен това тя била манекенка, фотомодел и актриса, тоест не е съвсем каква да е женица някаква, като тия, дето все подскачат около нашия Зевс. Пък и той не бил само премиер, ами и вътрешен министър. С една дума - Борисов и Цветанов в едно. И каква стана тя - премиерът се усмихна мазно, но вътрешният министър възропта и всички като един скочиха срещу манекенката, фотомодела и актрисата, да не говорим за журналистката.
При нас такива неща са невъзможни. В братска Сърбия показват скута, а у нас направо се събуват. Журналисти мило и драго дават, за да покажат къде ги била ритнала тройната коалиция. Други, като Карбовски, пишат стихове направо върху банкнотите. По този начин от банкоматите излизат цели стихосбирки. Абе, какво да ви разправям. Дето са рекли ония, кои бяха не помня, каквото и да ти говорят, да знаеш, че става дума за пари.
В една царствена грамота от 1 септември 1378 г. цар Иван Шишман казва, че печатното слово е злато. Види се последният български цар (защото след него българи царе няма!) е прозрял, че златото, също като монетата, има две страни. Едната е чистата сила да правиш добро, да съзидаваш, а другата е мътната същност на лакомията, завистта и продажността. Затова се вглеждайте в монетите или банкнотите, които притежавате. Всяка от тях е съдба - не знаете дали е била паричка на детски празник, или банкнота от ковчега на покойник. Защото животът е смешка между две дати. И ако наистина ви пука за това как ще го изживеете, не говорете и не вършете глупости. Ако ви се смеят приживе, то какво ще бъде, след като ви няма?!
Пустото е отговорът. След като днешните герои на времето, лица като Борисов или Цветанов, като Фидосова си тръгнат от властта, след тях ще останат само вицовете за онова, което са казали или извършили. След време и вицовете ще бъдат забравени. А след още десет години никой няма да ги помни. Освен пазачите на килии в затворите, защото може да се стигне и дотам!
Пази, Боже, разбира се, защото това наистина ще бъде затвор за целия български народ, който сам си ги избра!
Такива работи...

Българите искат "АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 205

Въвеждат лимит за поскъпването на водата

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 205

Пускат парното в София от днес

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 205

ООН: Старите коли са опасен замърсител

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 205

Ислямски акции срещу Франция

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 205

Катастрофална загуба за партията на Зеленски

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 205

Протести и насилие в цяла Италия

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 205

Кратки новини

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 205

Бюджет на обречеността

автор:Аида Паникян

visibility 273

/ брой: 205

Да стреляш по врабче с топ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 299

/ брой: 205

Изкуствена вентилация на омразата

автор:Георги Георгиев

visibility 384

/ брой: 205

Катастрофаджията зад волана

автор:Славчо Кънчев

visibility 256

/ брой: 205

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ