19 Април 2024петък18:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стандарт и за политиците!

/ брой: 89

автор:Боряна Костова

visibility 1240

PR акциите на земеделския министър Мирослав Найденов се оказаха много заразителни. След шумните му телевизионни изяви, свързани с въвеждането на стандарти при колбасите, каймата, сиренето, хляба и н'ам си какво още, ето че се задава поредната "качествена промяна" в трапезата на българина. Следващият стандарт, който ще въведем, ще е за лютеницата, обяви вчера директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов. Според него това било много важно, защото тя е национален продукт, всяко семейство хапва лютеница, като мнозина дори си я правят при домашни условия. Докторът обаче не каза каква ще е подобрената рецепта - дали в нея ще се набляга на чушките, на доматите или на синия патладжан...  
Както е тръгнало, следващият приоритет на  земеделското министерство и подопечните му ведомства като нищо ще бъде стандартът за фасула, лещата и другите варива. За които вероятно с шублер ще се въведе мярка "диаметър на единица зърно". Сега се сещам, защо пък да няма например стандарт за свинската мас и за шарената сол - такива, каквито ги е ял в детството си настоящият премиер? Даже, за по-голяма гаранция, те може да носят и името му.
Майтапът настрана! Ако говорим сериозно, няма как да подминем факта, че шумно рекламираната преди време от г-н Найденов марка "Стара планина" днес вече почти никой не я купува. И не заради цената, а заради влошено качество. Понеже, щом отшумя голямата дандания, мнозина от производителите я подкараха по старому и вложеното в тези продукти вече не се различава съществено от т.нар. кучешка радост. А зад етикета "българско сирене" често пъти купуваме повечко сурватка, сол и дори чиста вода. 
Обаче в тая работа със стандартите има и нещо, което заслужава внимание. На българския народ му е ясно, че ментетата в магазините  са най-вече заради нехайството на ментетата в политиката. Та би било добре някой да се сети да въведе качествени национални "марки" и за депутати и държавници. За да не ни управляват пълни некадърници. И - за разлика от стандартите на г-н Найденов, тези да не са с препоръчителен, а да имат задължителен характер!  
    

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ