30 Септември 2020сряда23:54 ч.

Странствания с ординарец!

/ брой: 6

автор:Димитър Копривленски

visibility 1380

Лидия Николова е утвърдено перо. Неи принадлежат книгите със заглавия "Италианско капричио", "Сага за Рим", "Шампанско за Пепеляшка", "Алпийски отблясъци", "Лицето на Арабия", "Арабески", "Гуд бай, Америко"... И още. Дори само заглавията излъчват музика, настроение, красота! И цялата тази феерия от "събудени" думи авторката вкарва в душата и главата на читателя, за да му разкрие и разкаже и най-дълбоки, и най-насъщни истини. Като тази например, че скулптурата "Леонардо да Винчи" на едно от летищата в Рим, покрай която са минали хиляди нашенци, е дело на българина Асен Пейков.
Новата книга на Лидия Николова "Странствания" би могла да се определи като "черешка на тортата". Поставена и с помощта на редактора и автора на предговора, определящ творбата като "Есеистичен поглед към света", Георги Й. Георгиев. Ето само няколко откъслека от този предговор: "Пространствено книгата обхваща обекти от наблюденията на авторката в Швейцария, Италия и Древен Рим, Франция с акцент Прованс, Арабия с акцент Кувейт, Африка, САЩ... Читателите сами ще се убедят в художествените качества и в критериите на писателката за стойностите на живота. Не натрапва, не описва самоцелно, а ни води към размисъл, въздига ни, за да видим красивото, да усетим насладата от този наш земен живот. Защото човек е над всичко като дух, но той е в основата и на кризи, и на..."
Задушаващата ни днес отвсякъде т.нар. демокрация комай отдавна ни идва в повече. А страниците на "Странствания" може да ни спасят. Можем да повярваме на големия познавач на силата на книгата Г. Й. Георгиев и думите му: "Някъде текстовете звучат като стихопроза, като песен за доброто, което преобладава в сърцата ни. Авторката изповядва собствена оптимистична теория. Чрез перото си тя предава своята патриотична истина и на нас." А на мен все ми се струва и ми се ще, като чета тънките й импресии, есета, фрагменти, че съм, да съм неин ординарец. На духовни услуги. И странствам с нея.
 

Каракачанов за F-16 : Правим проучване, не сделка

автор:Дума

visibility 42

Докладът на ЕК - шамар за властта

автор:Павлета Давидова

visibility 78

/ брой: 186

Българите пазаруват храна и горива с кредит

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 186

Четвърт от сметките за парно ще се преизчисляват

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 186

Хартиените двулевки излизат от употреба от януари

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 186

БНБ запази правилата при кредитирането

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 186

Макрон призова за по-независима Европа

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 186

Грозни нападки в първия дебат Тръмп-Байдън

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 186

Османи: Ще засилим контактите с България

автор:Дума

visibility 74

/ брой: 186

Унгария отхвърля новата идея за финансиране в ЕС

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 186

Война между БКП и ЮКП за Македония 1941-1945 г.

автор:Христо Георгиев

visibility 106

/ брой: 186

Анатом на социалния крах през "прехода"

visibility 77

/ брой: 186

Целта: възраждане на България

visibility 77

/ брой: 186

Датата

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 186

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ