04 Август 2020вторник18:02 ч.

Алена смята, че всичко, което трябва да се знае за нея, е публично известно

Светлана Тилкова-Алена: Предателите ще се множат във всички сфери на живота

Въпреки трудностите и изпитанията е редно да очакваме с нетърпение годината на Уран, защото носи рутина, работа и спокойствие, разкри именитата българска астроложка и нумероложка

автор:Альона Нейкова

visibility 1317

Цитати:

"Сляпото доверие към каквото и да е, винаги е грешно, включително и към астрологията"

"Грешните съвети могат да провалят човешки живот или да го объркат непоправимо"

"Хармоничният ни брак с Андрей се дължи на три причини"

"Добрият астролог винаги е краен и категоричен в съветите си, дори ако е мразен заради тълкуванията си"

"През последните 5 години зачестиха поръчките на хороскопи на здравето"

"Псевдоастролозите и измамниците не могат да бъдат разпознати от раз"

"Дали един хороскоп е верен и коректно направен - доказва времето, друг начин няма"

"Добрият астролог казва истината и само истината, болезнена или приятна"

"Удовлетворението на населението от една държава зависи от висотата на нейната култура и житейска философия, а едва на второ място от стандарта на живот"

"На предсказания за края на света не бива да се гледа сериозно, защото човечеството не е създадено, за да загине"

"Колкото по-богат е човек, толкова по големи дарения прави"

"Трябва да вярваме в доброто, в обичта, любовта и човечността"

Родената под знака на Водолея СВЕТЛАНА ТИЛКОВА завършва Немска езикова гимназия в София, след това МИО в сегашното УНСС. Заниманията й с астрология от хоби през 1977 г. превръща в професия през 1994 г. Надгражда знанията си в областта на психоанализата в Ню Йорк, САЩ. В рамките на близо 8 години прекарва по 30-45 дни във високите части на Тибет, където с помощта на духовни учители изучава тънкостите на медитацията и левитацията и как да използва контролирано умението си за преход във времето. Именно там получава духовното си име АЛЕНА. Преди три десетилетия усвоява ценни знания в областта на кармичната астрология при Линда Гудман в Съединените щати. Организира през февруари 1999 г. първия в страната ни задочен курс по нумерология и астрология. От октомври 1999 г. е единствената българка, приет за редовен член на Германския съюз на астролозите. От 2006 г. е член на ISAR - Международно дружество на астролозите. От 26 януари 2001 г. издава месечно авторско списание "Кармичният кръг".

- Човешко е българите да очакват 2020-а да е по-добра година от отминаващата, нали? Ще им вдъхнете ли надежда с вашите прогнози в това отношение, Алена, или ще препоръчате отсега вътрешно да се подготвят за трудностите, които ни очакват?

- Човешко е винаги да очакваме, дали с разума си, дали като мечта, всяка нова година да е по-добра, по-богата, щастлива от предходната. Въпреки трудностите и изпитанията е редно да очакваме с нетърпение годината на Уран, защото носи рутина, работа и спокойствие. Конфликтите винаги ги е имало, както и разрухата. Разликата е, че докато Юпитер през 2019 г. тласкаше към войни, битови драми и смърт заради една изречена дума, или дори без повод, Уран и без изречена дума ще руши всичко, изживяло времето си. Разрухата, носена от Уран, от една страна, води до осъзнаване, че алчността и обвързаността със старото спира развитието на всеки човек. От друга, помага върху основите, ако са стабилни, да започне нов градеж, който да ни води към върхове в следващите 9 години. Успехът е гарантиран, ако се отдадем на рутината и натрупания опит, ако разчитаме на знанията и интелекта си. Провалът е сигурен, ако решим да се настаним наготово в нечия чужда обител без оглед на средствата и за сметка на чуждото нещастие и страдание.

 • Животът в България през 2020-а е подвластен на всекидневни трудности във вътрешен и международен план заради Уран, който ги засилва, и заради рождената дата на България - 27.10.679-а като вибрация на годината, която ги удвоява.  Предателите ще се множат във всички сфери на живота. Опитът за нахлуване с думи и дела в чужда лична територия води до агресия, нерядко крайна. И все пак Уран е вестител на новото, доброто и градивното, което ще носи удовлетворение в живота на мнозина.
 • - Коя е най-голямата грешка, която допускат хората, доверяващи се на астрологията? Бихте ли направили своеобразен профил на такива индивиди (като възраст, пол, образование и т.н.)?
 • - Сляпото доверие към каквото и да е, винаги е грешно, включително и към астрологията. При необходимост, и ако е за първи път, е правилно да се потърси съвет от астролог с доказано име, защото грешните съвети могат да провалят човешки живот или да го объркат непоправимо.
  Грубите грешки са следните:
  * Ползва се анонимна интернет астрологична информация с вярата, че е вярна. Но, не е!
  * Обичайно се търси евтиният хороскоп с вярата, че е еднакъв с този на доказания астролог или с моите. Но, не е! Винаги ще си стоя озадачена как е възможно да се вярва, че 10 или 50 лева за хороскоп са еднозначни на 500 лева за същия хороскоп, но от доказан астролог.
  * Често хората обичат да вярват на уклончиви астрологични съвети и винаги намират угодни им астролози. Добрият астролог винаги е краен и категоричен в съветите си, дори ако е мразен заради тълкуванията си.
  * Хората с по-ниско образование смесват гадаенето, врачуването с астрологията. Те не бива да ползват астрологични съвети, защото не ги разбират с колкото и прости думи да са казани.
  * Жени със средно и висше образование са обичайните ползватели на лични хороскопи. Мъжете обикновено питат за по-глобални начинания, политика, голям бизнес. Всички искат съвети за здравето си.
 • - Зная, че се отнасяте изключително отговорно и етично към онова, което споделят с вас хората, и умеете да пазите лични тайни. Без да нарушавате конфиденциалността, все пак ви моля да разкриете:  към вас най-често с какви въпроси се обръщат - семейни, професионални, здравни или някакви други?
 • - Спрямо световните стандарти, аз съм "доверен астролог", тъй че никога не бих могла да говоря с имена на хора, което няма общо с видовете хороскопи.
 • Най-често задаваните въпроси или поръчки за хороскопи са на първо място за определяне дата на брак или раждане на дете със секцио, за подходящо име на дете, име и дата за създаване на фирма, покупка или продажба на имот, кола, жилище. За съжаление, през последните пет години зачестиха поръчките на хороскопи на здравето, заради оперативна намеса или неизлечими болести. Животът у нас е напрегнат, изтъкан от злост и омраза, затова и този вид прогнози ми тежат, особено ако е късно за съвет, който да помогне или посочи правилното лечение.
 • - Напоследък все по-често се говори за фалшивите новини. А има ли фалшиви астролози или по-коректно е да бъдат наричани псевдоастролози? Как може да се разпознаят мошениците, които опорочават истинската дарба да се тълкува въздействието на небесните тела върху човешки съдби?
 • - Нито псевдоастролозите, нито измамниците, представящи се за астролози, могат да бъдат разпознати от раз, само по написаното. Е, понякога е възможно. Когато чуете астролог да твърди, че му "се дава", това е гаранция, че е измамник. Но, как да различим истинските тълкуватели от наподобяващите такива? Астрологичните термини са еднакви. За съжаление, и спрямо астрологията държавата ни има двусмислено отношение. От една страна, астрологията е в класификатора на професиите. От друга, липсва професионална характеристика. За да си астролог, е нужно поне висше образование. В България дори сричащият азбуката може да се изявява като астролог. Критериите липсват, затова, колкото и да е трудно, се опитвам да налагам Кодекса на международния астрологичен съюз и Устава на германските астролози, където членувам. Уви, в България астролозите извън моето дружество изобщо не знаят, че съществува Кодекс на астролога и от едно ниво нагоре дори се полага клетва, както в медицината. Дали един хороскоп е верен и коректно направен - доказва времето, друг начин няма. Моите хороскопи са достатъчен атестат за знанията ми. Добрият астролог казва истината и само истината, болезнена или приятна. А когато някой се опитва да застава срещу моите хороскопи с удобните някому, особено в политиката, провалът му е предопределен.
 • - Как ще коментирате твърдението, че няма факти, потвърждаващи способността на астрологията да предсказва бъдещите събития с вероятност, по-голяма от случайност?
 • - Ще го определя по следния начин - плиткоумно невежество, което се крие зад демонстрацията на интелектуално превъзходство. Другата възможност е нещо, което не един и два пъти съм преживявала. Направеният от мен хороскоп разкрива шокиращо нелицеприятни черти от характера на човека, които той крие и от себе си. И тогава... астрологията започва да се отрича, да се принизява, да се подиграва, а астролозите... "нима някой разумен човек може да се довери на такива хора?" Така стоят нещата. Астрологията и нумерологията отдавна са се доказали като перфектно точни науки, няма нужда аз да го правя отново. Да припомня - 19 години правя политически хороскопи, публични и не само. Всичките са перфектно точни. Който съм казала, че ще спечели кметски, парламентарни, президентски избори, той печели. Ако 100% покритие на стотиците ми  хороскопи с фактите е случайност вече четири петилетки, значи смисълът на думата "случайност" е неясен за мен.
 • - Пътувате доста. Къде, в кои страни ви изглежда, че населението е най-удовлетворено от живота?
 • - Във всяка държава, била съм в 73, има и успели хора, и такива, които могат, но не искат да се изявят, предпочитащи да кретат сред масите, както и една трета група на чакащите готованковци. Впечатленията ми са, че удовлетворението на населението от една държава зависи от висотата на нейната култура и житейска философия, а едва на второ място от стандарта на живот. И в най-зловещия строй има доволни от живота. И райски условия да има на Земята - пак ще има неудовлетворени.
 • - Непрекъснато се появяват предсказания за края на света. Трябва ли да им обръщаме внимание?
 • - Никакво внимание, никога, независимо какво е душевното състояние на четящия. Така лъжат хора, които искат да блеснат в публичното пространство с "уникалните" си прогнози, но краят на света не е възможно да бъде прогнозиран и изчислен. Планетата ни е засега не е решила да сложи край на живота на човечеството и на самата себе си като жив организъм. Дори и ако някой се опита да го направи, имаме достатъчно висша извънпланетарна защита, която също ни помага. На такива предсказания не бива да се гледа сериозно, защото човечеството не е създадено, за да загине. Във Вселенското семейство всяка планета и всеки човек има своето отредено местенце и задължение да изпълнява мисията си. А краят на живота във Вселената не е плавен, защото в такъв случай има спасение, евакуация. Краят на живота винаги е мигновен и не търпи предсказания.
 • - Доста хора вероятно не са наясно, че сте секретар на Сдружение "Виенски клуб" в София, което през 2020-а ще организира за 20-и път Виенски бал у нас. Как ще убедите подозрителния нашенец, че подобни светски събития не са парад на суетата, а залагат най-вече на благотворителността?
 • - Не бих хабила време да убеждавам когото и да било в същинската цел на тези балове. Суета със сигурност има, но нима е лошо да облечеш дълга бална рокля и да се почувстваш различна. Или е за предпочитане главата да е в калта и "Да живее сиромахомилството"? На неверниците ще кажа - колкото по-богат е човек, толкова по големи дарения прави, а от тях се възползват най-бедните, болници, църквата, деца в нужда. Всички известни балове, които се организират в България, не само Виенският, на който секретарят е мандатна позиция, а и Балът на Тамплиерите, и Балът на Жълтата Роза на Зонта клуб София, имат  единствено благотворителна цел. Събраните средства отиват при избрания бенефициент, нуждаещ се от финансова подкрепа, и за това има документи за дарение, счетоводство, благодарствени писма.
 • - Ще разкриете ли поне отчасти каква е тайната на хармоничния ви брак? Всъщност от колко години сте заедно с Андрей? И благодарение на звездите ли се разбирате толкова добре?
 • - Първата ни среща с Андрей беше на 6 ноември 1980 г. Аз - асистент, той - все още остриган първокурсник след казарма в Минно-геоложкия институт в София. А що се отнася до хармоничния ни брак, едната причина е сходимостта на характерите ни, втората - че нямаме тайни един от друг, а третата, но не маловажна причина е, че имаме много прераждания като и създадени положителни кармични отношения, които са ключът към щастливия ни и хармоничен, изтъкан от любов и обич живот сега. Звездите в нашия случай посочват във всяко заслужено от двама ни поредно общо прераждане пътя ни един към друг.
 • - Какво не знаят хората за Светлана Тилкова-Алена, а би било добре да научат?
 • - Всичко, което трябва да се знае за мен, е публично известно. Другото ще си остане тайна, дори когато дойде време за мемоари. Омъжена съм, със син на 35 години, програмист на висока позиция. Имам издадени 71 книги. Една от тях - "Универсалната Матрица на Питагор", по която работих 18 години, вече се продава в Германия на немски език.
 • - В какво трябва да вярва българинът, за да е щастлив и умиротворен - не само през 2020 година?

 • - Най-напред да вярва в себе си, да е убеден, че дори и скрити, притежава своите добри звездни и личностни заложби, които Уран през 2020 година ще му помогне да разкрие и да направи крачката към новото, ако това е негова мечта. Да не допуска омразата да владее душата му, защото това разболява, често нелечимо.
  Да вярва в доброто, в обичта, любовта и човечността, които у мнозина са съзнателно потиснати, но в един неочакван миг може да бъдат събудени, а посоката, към която водят, да е към Светлината.
  Пожелавам на всички читатели смислена, красива и щастлива, изпълнена с Вселенска хармония 2020 година.

Борисов обеща милиони и на зеленчукопроизводителите

автор:Дума

visibility 126

Туроператорите излязоха отново на протест

автор:Дума

visibility 126

Румен Гълъбинов: Кризата е безпрецедентна

автор:Дума

visibility 270

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 462

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 445

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ