25 Октомври 2020неделя14:00 ч.

ПАРДОН

Тревога сред Ивановците

/ брой: 154

автор:Денчо Владимиров

visibility 1218

Ден след като отново вдигнаха вече по традиция цените на тока и парното в България, минавам покрай съда и гледам дълга опашка.
- За какво е опашката? Да не би незаконно забогателите да са осъдени вече и да  връщат ограбеното от българските граждани? 
И, аха, и аз да се залепя за опашката, за да получа някой лев, та  да си платя за тока, водата, парното. Отговори ми един от опашката:
- Ще си променяме имената, бе. Тук всички от опашката се казваме Иван Иванов. Като  шефа на регулатора. А това ни носи проблеми - в бизнеса, в блока, даже и в любовта. Бъркат ни с онзи Иван Иванов, регулирания. Е, онзи ден придумах една хубавица  да  ходим да пием кафе, но тя като чу как се казвам, ми отказа. С това име и фамилия съм й навявал стресиращи асоциации ... Пих си кафето сам.
И гледам и в блока ни . сменени имена по табелките на вратите. Един от съседите, който се казваше Иван Иванов, вече  се обявил на вратата си като " Иван дьо Иванов ", като Оноре дьо Балзак … На единадесетия етаж съседът, електротехник и той с нова табелка - Иван ел Иванов".  
- О, неразумни юроде - му казвам аз, - ти да не си станал арабин, бе, какво е това "ел" пред името ти?
- Как какво? - ми отговори  Иван ел Иванов. - Това значи "Иван електротехника Иванов ", а не онзи Иван Иванов от регулатора... Стига са ме гледали накриво съседите, като че ли аз им вдигам цените. Навявал съм им отрицателни емоции...
Имаме още един съсед с името Иван Иванов, но не го срещах напоследък в асансьора. Най-накрая се появи отново  и го видях да зачуква нова табелка на вратата си. Наложило  му се да ходи чак до Божи гроб и сега вече  не е Иван Иванов, а Хаджи Иван хаджи Иванов...
Изобщо голяма тревога сред Ивановците. Не знам как се чувства оня, истинския…

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ