01 Април 2020сряда18:41 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Централната комисия прие правилата за застъпниците в лидерската битка на БСП

автор:Дума

visibility 384

Всеки от кандидатите за председател на БСП може да има застъпници, които да представляват интересите му пред местните организации и органи, както и пред избирателните комисии. Застъпник може да бъде всеки пълнолетен партиен член. Председателите на общински и районни съвети нямат право на застъпническа дейност, същото важи за членовете на централната, общинските, районните и секционните комисии по прекия избор на председател.
Застъпници се регистрират в ЦКПИ и в ОКПИ (РКПИ). Регистрациите в централната комисия важат и в секциите в чужбина, а тези в районната или общинската са активни във всички секции на конкретния район или община.
Заявленията за регистрация на застъпници по образец се подават до 17 ч. на 25 април 2020 г., те се подписват и подават от кандидата за председател на БСП или от изрично упълномощено от него лице.
ЦКПИ прие, че избирателните списъци трябва да  са съставени до 31 март. Те ще бъдат изготвени от Общинските (Районните) съвети на БСП, съответно от ОПО извън страната и се подписват от председателя на ОбС (РС) на БСП, съответно от председателя на ОПО извън страната.
Право на участие във вътрешно-партийния вот имат всички членове на БСП, които фигурират в списъците на членовете на ОПО към 31 декември 2019 г. Списъците трябва да бъдат изчистени от починали или напуснали БСП в периода от нова година до съставянето им. Всеки избирател се вписва само в един избирателен списък.
След съставяне на избирателните списъци, общинските и районните съвети на БСП трябва да изпратят писмено съобщение до всеки член на БСП, за да го информират, че има право на глас. В него се посочва номерът, вида и местонахождението на избирателната секция, в която той може да гласува. Ако избирателят е включен в мобилна избирателна секция, се посочва и часовият график на мобилната СИК за дадения адрес.

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 36

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 553

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1300

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 215

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ