10 Юли 2020петък16:13 ч.

Централната комисия прие правилата за застъпниците в лидерската битка на БСП

автор:Дума

visibility 495

Всеки от кандидатите за председател на БСП може да има застъпници, които да представляват интересите му пред местните организации и органи, както и пред избирателните комисии. Застъпник може да бъде всеки пълнолетен партиен член. Председателите на общински и районни съвети нямат право на застъпническа дейност, същото важи за членовете на централната, общинските, районните и секционните комисии по прекия избор на председател.
Застъпници се регистрират в ЦКПИ и в ОКПИ (РКПИ). Регистрациите в централната комисия важат и в секциите в чужбина, а тези в районната или общинската са активни във всички секции на конкретния район или община.
Заявленията за регистрация на застъпници по образец се подават до 17 ч. на 25 април 2020 г., те се подписват и подават от кандидата за председател на БСП или от изрично упълномощено от него лице.
ЦКПИ прие, че избирателните списъци трябва да  са съставени до 31 март. Те ще бъдат изготвени от Общинските (Районните) съвети на БСП, съответно от ОПО извън страната и се подписват от председателя на ОбС (РС) на БСП, съответно от председателя на ОПО извън страната.
Право на участие във вътрешно-партийния вот имат всички членове на БСП, които фигурират в списъците на членовете на ОПО към 31 декември 2019 г. Списъците трябва да бъдат изчистени от починали или напуснали БСП в периода от нова година до съставянето им. Всеки избирател се вписва само в един избирателен списък.
След съставяне на избирателните списъци, общинските и районните съвети на БСП трябва да изпратят писмено съобщение до всеки член на БСП, за да го информират, че има право на глас. В него се посочва номерът, вида и местонахождението на избирателната секция, в която той може да гласува. Ако избирателят е включен в мобилна избирателна секция, се посочва и часовият график на мобилната СИК за дадения адрес.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 371

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 329

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 986

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ