13 Април 2021вторник13:20 ч.

TV комедия

/ брой: 67

автор:Алеко Бичевски

visibility 1374

Повечето антикризисни мерки на кабинета ББ може и да се провалиха, но една безспорно успя - стартирането през 2009 год. на телевизия ББТV COMEDI. Тя прави просто чудеса и не оставя електората нито за минута да скучае. За истинския ценител на комедийния жанр пък тази медия е направо откровение. В нея се случва всичко, което иначе го няма в реалния живот.
Напоследък например министър Дянков го играе нещо като мистър Питкин в тила на врага, спомняте си онази блестяща английска комедия, която по времето на Студената война караше по-старото поколение да се спуква от смях. Физическата прилика между двата персонажа усилва още повече комичния ефект. ТВ фабулата е проста: родният финансов комик се промъква със заговорнически вид в квартална бакалия на внезапна проверка, след минута излиза и с победоносен вид съобщава пред камерите, че си е купил евтино яйце за 20 и няколко стотинки, снесено от кокошка, ощастливена вероятно лично от земеделския министър. Милионите зрители на телевизията панически се спускат към своите квартални магазини, но, ядец! - там яйцата естествено струват от 40 стотинки нагоре. След което пада голям смях.
Друг кадър. Мистър Питкин, пардон, министър Дянков открива известна само нему, но иначе неизвестна на археолозите крепост край Твърдица от римско време. Пак камери, пъчения и пр. По-късно се оказва, че мистърът всъщност търсел Сребърния фонд на прабългарите, тъй като Сребърният фонд на днешните българи не му стигал да си закърпи бюджета, надупчен като швейцарско сирене.
Появява се ББ в кадър и се заклева, че България е изключително стабилна във всяко отношение държава, за разлика от страни като САЩ, Франция, Испания, Италия и Гърция. След което на другия ден уволнява двама министри. Икономическият, защото изгорял на плажа в Катар. И на здравеопазването, така - по навик. Сапунката със здравния министър бе особено разтърсваща. Редовно следящите я зрители бяха силно впечатлени от тоталната деградация на кадровите промени. Първият здравен министър бе цял председател на лекарски съюз, вторият бе все пак "проф. д-р" (при това Борисова!), третият само "д-р", а сега четвъртият падна чак до юрисконсулт на русенската болница. Петият сигурно ще е портиерът на каспичанската лечебница. Ако междувремено предишният не я е закрил.
Комедията от грешки с Тр. Тр. също ще влезе в Златния фонд на ББTV COMEDI. Български експедиционен бизнес корпус атакува призори спящото емирство Катар. В жегата се веят байраци, бели костюми и бланки с неподписани договори за милиони, а може би и за милиарди (о, миг, спри!). Личният състав пръска долари на корем, дето се вика, тука ударихме кьоравото. Но вместо милиарди, насреща се показват сънливи шейхове и отегчени емири по джапанки, които вадят стотина милиона джобни, за да се отърват от балканските досадници. След което само Трайчо изгаря на плажа, въпреки че всички се пекли.
Сериозните филми ги прожектират в не особено стабилните държави като САЩ, Англия, Франция, Холандия. Но там Б.Б. нещо не го канят напоследък, а пък и изобщо. Виж, в Катар за две години вече два пъти ходим. Отиваме като лъвове, връщаме се като измамените камилчета. Щели шейховете да инвестират у нас. Кога? Май щяло да е през май или през юни. Но не се знае коя година. А ако катарските шейхове знаят, че имаме да връщаме на техните колеги от Кувейт 38 млн. долара за построяването на Терминал 2 на летище София, поради което през януари ни осъди Арбитражният съд в Париж? Дали това обстоятелство силно ще ги насърчи към инвестиции? И дали този и други подобни факти от българската бизнес среда не ги прави особено сънливи в 10 часа тамошно време... 
Комедията продължи с кризисен пиар около мотивите за уволнението на изгорелия Трайчо. Министрите препускаха на стада от студио в студио, изчерпвайки всички възможни варианти - подал си сам оставката, не - подали му я, още по-после - станал жертва на енергийния октопод. Накрая ББ ни осветли, че Трайчо изгорял, защото не се справил с енергетиката, и предложи заместникът му, отговарящ именно за енергетиката, да го замести, тъй като бил много добър, но в същото време "много добрият заместник - министър Делян" също искал да си подаде оставката, защото смятал, че критиките са към него. Последният да загаси телевизора.

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ