03 Април 2020петък02:21 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

СНИМКА ЕМИЛИЯ КОСТАДИНОВА

Учениците без оценки, но с нови уроци до 13 април

МОН препоръчва приоритетно да се учи по български език и литература, математика, природните и обществените науки

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 197

Учениците ще продължат с виртуалното училище от вкъщи поне до 13 април. През следващите дни учителите трябва да спрат преговора и да започнат да преподават нов материал. Това е записано в указанията на министъра на образованието Красимир Вълчев, които са изпратени до директорите чрез регионалните управления по образованието. Седемте насоки към преподавателите включват да се  редуват уроци за упражнения, повторение, обобщение, както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма. Препоръчва се по-пълноценно използване на възможностите на проектно-базираното обучение. На учениците се поставя конкретна задача - дневна, седмична или с по-дълъг срок, която може да бъде изпълнена само след предварителна подготовка като търсене, подбор, анализ и използване на информация от различни източници. 

МОН напомня, че дневната натовареност на учениците от 1 до 7 клас трябва да е до 6 астрономически часа, а на учениците от 8 до 12 клас - до 7 астрономически часа. Част от това време не е задължително да е в електронна среда. 

Препоръката на министерството е приоритетно да се залагат уроци по български език и литература, математика, природни науки, обществени науки, но това не отхвърля възможността да се включат и часове по чужд език или друг предмет. Необходимо е максимално да се ограничат задачите, които изискват разпечатване на материали.

На този етап няма да се отбелязват оценки в училищната документация, но учителят трябва да следи за ангажираността и активността на всеки ученик. Тъй като много учители използват основно социалните мрежи или електронна поща за връзка с учениците, от министерството препоръчват да се премине към работа с електронни платформи, а месинджър и вайбър да се използват основно за връзка с родителите. 

За учениците, които не са обхванати в обучение от разстояние, МОН ще пренастрои проекта "Подкрепа за успех" за включването им в допълнителни присъствени занимания след възстановяване на учебния процес в училищата.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ