03 Юли 2020петък14:22 ч.

ПАРДОН

Усещане за море

/ брой: 151

автор:Денчо Владимиров

visibility 1425

Сиромах човек - жив дявол!
Споделям чутото за изобретението на съседа Оцеолов, практикувано от него  целофамилно:
- Нямам пари за море, майна, но не мога без море. През социализма така ни изпортиха организмите, че всяко лято срещу двайсет-трийсет лева почивахме на море най-малко по петнайсет дена! Помниш, нали? А сега го гледаме морето само по телевизията. Е, някои от съседите пак ходят на море, ама като катунари - напълнят колата с консерви, останали им от зимата,  напълват щайги с домати и пипер от село и общофамилно разпъват палатки по  пущинаците. Потапят се за два-три дни в морето, докато изядат провизиите и не ги изядат пък тях комарите, и се връщат победоносно в панелките, като от сутрин до вечер се хвалят по пейките пред блоковете и асансьорите, че, ето на, пак елитно са завели децата на море...
     Аз обаче имам друго решение на казуса. Почиваме по морски  общофамилно в панелката. Отваряме в горещините всички врати и прозорци, подухва ни вятър, истински морски бриз, мокрим главите на чешмата, сядаме на течение, като държим в ръце стари картички от морето, разглеждаме ги в умиление, а от един съветски касетофон си пускаме запис на крякащи гларуси. И ето ти усещането за море! А аз, за да бъде усещането ми за море още по-пълно, държа под носа си опашка от скумрия, която пазя за тази цел във фризера, и вдъхвам дълбоко рибята миризма. Велико усещане се получава!
   А от една седмица, откакто ни се развали съветският касетофона от времето  преди Горбачов да развали света, като нямам  вече запис на крякащи чайки, пак креативно подхождам. Викам съседа си Пондьо, страхотен имитатор на животни още от времето, когато правехме профсъюзни банкети. И срещу чаша ракия и мезе от турски домати, той ми кряка като чайка, а след още две ракии - започва да издава звуци и на делфин!
    Велико усещане за море се получава! 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 434

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 328

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 986

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ