03 Април 2020петък02:20 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Това изображение на двуракетна мобилна пускова установка П222 се представя в руски източници за снимка на системата за ПРО и ПКО “Нудол”. То е публикувано още през 2015 г. във фирмения календар на “Алмаз Антей”

Успешно изпитаха системата за ПРО “Нудол”

/ брой: 16

автор:Дума

visibility 1043

По данни на американската телевизия CNBC, която се позовава на запознати с доклади на американското разузнаване, на 23 декември 2018 г. Русия е извършила седмо поред и пето успешно изпитание на най-новия си и все още секретен комплекс за противокосмическа (ПКО) и противоракетна отбрана (ПРО) “Нудол” (име на река край Москва), разработен от концерна “Алмаз Антей”. Самите американци обозначават комплекса като PL-19, където PL е индекс за ракетите, изпитвани на полигона в Плесецк. 

Ракетата, изстреляна от подвижна пускова установка, е летяла 17 минути и е прелетяла около 3000 км. Предишните изпитания на “Нудол”, отново по американски данни, са били през август 2014 г. и според САЩ опитът е бил неуспешен, през април 2015 г. (неуспешен), ноември 2015 г. (успешен), май 2016 г. (успешен), през декември с.г. също е било направено успешно изпитание на системата на ПРО. По-рано през 2018 г., през март, от Плесецк с използването на щатната мобилна пускова установка е било направено четвъртото успешно изпитание на “Нудол”. Предишните пускове са били от изпитателни установки. По руски неофициални данни успешните изпитания на “Нудол” са били шест,  а не пет.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ