24 Юли 2021събота04:36 ч.

В Бургас започва строеж на подземна улица

/ брой: 237

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1282

Бургас ще има подземна улица. Строежът на уникалното за страната съоръжение започва веднага след като изтекат сроковете за обжалване на фирмите, участвали в обявените обществени поръчки, и след сключване на договор с фирмата изпълнител. Процедурите за избор на изпълнител и надзор вече приключиха.
Дългоочакваната мащабна реконструкция на площад "Тройката" тръгва след месец и започва с укрепването на паметника "Альоша" и сградата на Бургаския съд, които са със сериозни пукнатини. Въпреки че ще продължи около година, ремонтът на "Тройката" ще върви поетапно, за да не се създава неудобство за гражданите. Строителните работи ще започнат от страната на ул. "Васил Левски". Следващият етап обхваща изграждането на подземна улица, свързваща улиците "Княз Борис I" и "Ген. Гурко". Целта е транзитно и безконфликтно преминаване на автомобилния трафик под пешеходните пространства и свързването на западните жилищни квартали с Приморския парк. Третият и четвъртият включват обновяване на пространството около Културния дом на НХК и зоната между паметника и "Александровска".
Идеята на целия проект е площад "Тройката" да се превърне в съвременен градски център със зони за отдих и разходка, възможност за концерти на открито, атракции и културни изяви. Стойността на проекта е 7 млн. лв.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 184

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 140

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 240

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 140

Нови бежански вълни в Северна Африка

автор:Дума

visibility 1659

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1331

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 505

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 228

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 328

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ