23 Юли 2025сряда22:04 ч.

В Камбоджа хапват плъхове за закуска

/ брой: 157

автор:Дума

visibility 1280

Печен на скара с дървени въглища плъх, гарниран с ориз и полят с чаша бира, е популярна и евтина улична закуска в Камбоджа, разказва в свой репортаж агенция Франс прес, цитирана от Канал 3. По-малките гризачи стрували опечени около 0,25 долара, а по-големите достигали до над един долар. 

Плъховете станали храна през тежките години на управлението на червените кхмери, а сега те служели като евтина закуска или обяд за земеделски работници. Според цитирания от АФП купувач Йит Сарин месото им имало вкус на пилешко, но други клиенти казват, че им напомня свинско. 

Продавачът Ма Лис е в бизнеса от десетина година, когато продавал само по няколко килограма на ден, но сега продажбите били добри. Особено нараствало търсенето около камбоджанската Нова година, когато можел да пласира печени до 180 големи плъха на ден. Той хвали стоката си, като обяснява, че плъховете са здравословна храна, защото ядели само корените на лотосите и оризови зърна. 

Замразяват цените до края на 2026 г.

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 134

България с най-нисък дълг спрямо БВП в ЕС

автор:Дума

visibility 493

/ брой: 134

Телефонни измамници искат пари от името на БНБ

автор:Дума

visibility 525

/ брой: 134

В Гърция: Строг контрол върху таксите за банкомати

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 134

Мицкоски предлага пет потребителски кошници

автор:Дума

visibility 518

/ брой: 134

28 страни осъдиха Израел за избиванията в Газа

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 134

Истинската заплаха

автор:Александър Симов

visibility 553

/ брой: 134

Когато камбаните замлъкнат

автор:Камелия Базова

visibility 550

/ брой: 134

Ботев и Вапцаров

visibility 532

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ