10 Юли 2020петък15:39 ч.

В община Ямбол унищожили уличаващ документ

/ брой: 3

автор:Дума

visibility 489

Служител в община Ямбол е унищожил документ, уличаващ местната управа в незаконни действия. За това алармира общинският съветник от БСП Мариета Сивкова. По думите й става въпрос за книжа, свързани с конструктивното обследване на Безистена, за което са платени 18 000 лв. от общинския бюджет. 

"Съдържанието на документа е смущаващо. Явно не е трябвало той да достига до гражданите и обществото, за да не стане ясно какви щети са нанесли същите тези управляващи с изхарчените милиони левове за ремонт на общинска сграда", коментира Сивкова. Преди 3 години тя завежда дело срещу общината заради отказ на секретаря да й предостави документ. Преди дни съдът е постановил в нейна полза. Сивкова поискала местната власт да изпълни решението, но се оказало, че документът е унищожен.

"Прокурорът по делото характеризира действията на общината като "грубо незачитане" на влязло в сила съдебно решение. С това се потвърждава фактът, че вече бивши служители в ямболската администрация най-нагло са ползвали служебното си положение, за да прикриват далавери с фактическия отказ да изпълнят съдебно решение. Независимо че вече не са във властта, редно е да им се потърси отговорност за причинените щети на гражданите от тези техни действия", категорична е Сивкова.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 344

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 300

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 968

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ