01 Април 2020сряда18:07 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

В община Ямбол унищожили уличаващ документ

/ брой: 3

автор:Дума

visibility 363

Служител в община Ямбол е унищожил документ, уличаващ местната управа в незаконни действия. За това алармира общинският съветник от БСП Мариета Сивкова. По думите й става въпрос за книжа, свързани с конструктивното обследване на Безистена, за което са платени 18 000 лв. от общинския бюджет. 

"Съдържанието на документа е смущаващо. Явно не е трябвало той да достига до гражданите и обществото, за да не стане ясно какви щети са нанесли същите тези управляващи с изхарчените милиони левове за ремонт на общинска сграда", коментира Сивкова. Преди 3 години тя завежда дело срещу общината заради отказ на секретаря да й предостави документ. Преди дни съдът е постановил в нейна полза. Сивкова поискала местната власт да изпълни решението, но се оказало, че документът е унищожен.

"Прокурорът по делото характеризира действията на общината като "грубо незачитане" на влязло в сила съдебно решение. С това се потвърждава фактът, че вече бивши служители в ямболската администрация най-нагло са ползвали служебното си положение, за да прикриват далавери с фактическия отказ да изпълнят съдебно решение. Независимо че вече не са във властта, редно е да им се потърси отговорност за причинените щети на гражданите от тези техни действия", категорична е Сивкова.

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 6

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 535

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1288

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 213

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ