24 Януари 2022понеделник00:11 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Кметът Пенчо Милков бе приятно изненадан от активността не местните по темата за чистия въздух, снимка Община Русе

В Русе ще заработи обществен екосъвет

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 50

Гражданското участие и контролът върху управлението на въпросите, свързани с екологията, бяха обсъдени на първата среща между местната власт и русенци за определяне на правилата за работа на Обществения съвет по околна среда. "Вярвам в гражданския контрол. Ако хората бъдат въвлечени в процеса, те ще бъдат информирани в максимална степен", каза кметът Пенчо Милков и допълни, че всеки, който желае да стане член на съвета, може да го направи свободно. Според него нормативно трябва да се позволи на гражданите да влизат в предприятията. При разговорите му с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов са обсъдени промени на начините, по които се проверява дейността на предприятията. Идеята е в проверките да се включат местните омбудсмани и представители на създадените по места обществени съвети. Русенци поискаха нова лаборатория или оборудване на съществуващата с допълнителна апаратура, както и да се осигури газхроматограф.

Пенчо Милков обсъди и оздравителния план на "Спарки" с оперативния директор на дружеството "СПАРКИ РУСЕ 2020" Борислав Ботев. Милков напомни, че дейността на предприятието е ключова и структуроопределяща за икономическия и социалния облик на Русе. Той подчерта значимостта на дружеството през последните десетилетия и като работодател, който осигурява развитие на кадрите от профилираните гимназии и Русенския университет. По думите на Борислав Ботев се работи по привличането на ученици от прогимназиалните класове и студенти, които вече имат своя стаж в предприятието и искат да останат в него.

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ