06 Декември 2019петък02:11 ч.

Виждаме мухата, а не забелязваме слона

/ брой: 156

автор:Борис Данков

visibility 1408

Тези дни гръмна новината, че от Сциентоложката секта са изпращали книги и DVD-та на регионалните ни библиотеки. За това се е сезирала Държавната агенция за национална сигурност. Както се казва, в един разграден двор е съвсем нормално да се въведе ред. Още повече като се има предвид, че тази секта на Рон Хабърд не е регистрирана в България. Независимо от това, че нейни последователи са такива "звезди" като Мадона и Том Круз. Мотивите на отказа за регистрация са повече от основателни, след като последователите на сектата пропагандират самоубийството като "лечение на душата" и не признават Исус.
Сигурно щяхме да въздъхнем с облекчение, че най-после властта у нас е решила да постави намордник на разпищолилите се сектанти. Сигурно, ако не бяха тревожните факти за останалите секти и емисари, които продължават да обикалят страната ни и да сеят отровните плодове на своите "учения" и нови "религии".
Особено активни в това отношение са разните ислямски "проповедници", които вече години наред обикалят из Родопите, където пръскат семената на нетърпимостта. В Якоруда бродели емисари на фундаменталистката ислямска секта "Уахабити", които плащали по 600 долара за всяка купена душа. Проповедници от същия десен обхождали Велинградско и други селища в страната. В Смолянско ислямистката пропаганда се стреми да докаже, че помаците са побългарени турци, че те са някаква отделна помашка нация. Само през последните 20 години у нас са построени над 330 нови джамии. Както е известно, тези факти отдавна са станали публична тайна. 
Но някой да е предприел у нас през последните години някакви стъпки срещу емисарите на фундаменталисткия ислям? Не е и едва ли ще предприеме. Като се изключат скандалните ксенофобски и националистически "изпълнения" на Сидеров и сие, всичко е оставено на самотек. Вместо конкретни действия срещу ислямистките екстремисти ни се поднасят национални "стратегии", изпразнени от съдържание. Виждаме мухата, а не забелязваме слона.

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ