14 Юли 2025понеделник16:47 ч.

Вкусовете на Европа с фестивал в София

Кулинарните специалитети ще бъдат гарнирани с богата фолклорна програма

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 193

Международното кулинарно изложение "Вкусовете на Европа 2012" ще превземе Националния дворец на културата в София от 24 до 30 септември. По време на събитието ще бъдат представени най-новите продукти и постижения на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост на европейските страни.
Основната атракция на изложението е приготвяне и предлагане на национални кулинарни специалитети от майстори-готвачи от държавите участници пред посетители (на живо), търговци, ресторантьори, хотелиери и всички любопитни да опитат различни и дори екзотични храни. Официалните гости и посетителите ще имат възможност да се запознаят както със спецификата и многообразието на съвременната кухня на европейските страни, така и с последните тенденции в производството, приготвянето и консумацията на екологични храни и напитки.
Проявата се организира със специалното съдействие на "Евро-Ток България" - международна асоциация, обединяваща най-изявените български готвачи, притежаващи международен опит от ресторанти със звезди "Мишлен". В детската кулинарна академия на организацията малките ще бъдат обучавани как да сготвят основни здравословни ястия.
Национална лозаро-винарска камара също е партньор на събитието и ще представи най-доброто от производителите на български вина, като на организираните дегустации посетителите ще имат шанс да опитат и сравнят с други вина от Европа.
Очаква се силно представяне на скандинавските кулинарни специалитети - риба, еленско месо, месни специалитети, като участниците обещават да ги гарнират със силна фолклорна програма. Подобаващ ще е и акцентът на средиземноморската кухня в лицето на Италия, Гърция, Турция, Испания. Всички почитатели на традиците на стара Прага и неповторимата атмосфера на многобройните бирарии ще бъдат очаровани от уменията на чешкия шеф-готвач и типичните за страната специалитети от свинско, телешко и вкусни неденички, обилно поляти с местна бира.
"Евро-Ток България" със своите членове ще представи най-известните столични ресторанти, предлагащи инернационална кухня, като всеки ден ще се представя различен ресторант с различна национална кулинария. Така ще може да се дегустират специалитети от испанската, португалската, немската и много други кухни. Шеф-готвач от "Евро-Ток" в един от дните ще приготви апетитен унгарски гулаш за 200 души.

ЕК предвижда нов данък за големите компании

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 127

Получаваме 4,4 млрд. лв. по ПВУ

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 127

Три агенции повишиха кредитния рейтинг на България

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 127

БНБ пуска първите златни монети в евро

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 127

Геополитиката е в основата на враждата

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 127

Атина се бори с хилядите мигранти

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 127

Лавров в Китай след пълна подкрепа от Ким

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 127

Накратко

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 127

47 години не стигат

автор:Аида Паникян

visibility 479

/ брой: 127

Антибългаризъм

visibility 403

/ брой: 127

Игри на мита

автор:Таня Глухчева

visibility 411

/ брой: 127

Гаранция за европейското ни настояще и бъдеще

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 127

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ