30 Октомври 2020петък18:37 ч.

ПАРДОН

Все сривове ни предстоят

/ брой: 169

автор:Денчо Владимиров

visibility 1433

Като й тръгне на една държава на сривове къде ли не - в икономика, в здравеопазване, в образование, в земеделие, в обществен ред, в животновъдство, все така й  върви. Така доживяхме и до срива в Търговския регистър. Събитието отекна силно и във вход "А" на блока ни и настъпи всеобщо оживление по етажната собственост. Във входа ни живеят поне двадесетина президенти на еднолични фирми, няколко оодета и пет НПО-та.
- Всяко зло за добро! - каза на всеослушание на пейката за дискусии и събеседвания пред входа Драго Чапкънски, президент на еднолична фирма за експресно пране на черги и килими. - В историята вече има примери, когато при сривове по регистрите настъпват такива страхотни обърквации, че някои собственици на фалирали фирми изведнъж се оказват мултимилионери, приписал им е Търговският регистър я корабостроителници, я фабрика, я банка. Ех, може пък този късмет да дойде и при нас!
   Съседите бяха силно впечатлени от казаното и съответно обнадеждени. И  още на другата утрин на пейката споделяха сънищата си. На един регистърът му приписал цял панаир, на друг завод за мотокари, на трети банка... Че като почнаха и едни сладки видения - представяха си бизнесмените от входа ни какви ли не приказни сюжети на забогатяване благодарение на подновения Търговски регистър...
    А ето че събитията около срива не ме подминаха и мен. Връщам се аз в блока натоварен с превтасали домати на промоция в мрежичката и отдалеч гледам дълга опашка от хора, държащи в ръце купчини книжа. Като ме видяха, извикаха бурно "Ура!" и се втурнаха към мен, затрупвайки ме за секунди с камара от ръкописи на романи. Оказа се, че прочели в подновения сайт, че съм се сдобил с голямо издателство и сега е дошло ред и на техните романи да видят бял свят, та холивудските продуценти да заприиждат на кушия да ги филмират... Е, тук, както ми се случва постоянно през прехода, се събудих и бях съкрушен от това, че все така нямам издателство. Но надеждата крепи човека. Може пък да се вредя при следващия срив на регистъра. Както е тръгнало, при това калпаво управление все сривове ни предстоят...
 

Андон Балтаков оттегли оставката си

автор:Дума

visibility 1

Корнелия Нинова е в болница с коронавирус

автор:Дума

visibility 82

Станислав Владимиров е кмет на годината

автор:Дума

visibility 62

ЕК не преговаря с Русия и Китай за доставка на ваксини

автор:Дума

visibility 33

Цунами край Измир след мощния трус

автор:Дума

visibility 73

7 по Рихтер удари Турция

автор:Дума

visibility 161

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 143

Датата

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ