02 Юни 2020вторник02:18 ч.

Всеки българин - член на престъпна група

/ брой: 2

автор:Наталия Гергова

visibility 1158

Точно преди Нова година председателят на Общинския съвет в Гълъбово заедно със секретаря на общината, кметовете на две села, служител на общинска фирма, съпругата и сина му, шофьора на отстранения от длъжност кмет на града, самия отстранен кмет, както и изпълняващият длъжността кмет са обявени за престъпна група с тартор отстранения кмет! Все още не е ясно в какво точно е обвинена "престъпната група". Това ще узнаем след седмица. Може да се предполага, че ще е за същото, поради което кметът бе отстранен от длъжност преди 15 месеца, без обаче и до днес да е изправен пред съда. 
Впрочем по дефиниция престъпната група е "йерархична и бюрократизирана структура с разпределение на функциите". Тогава не е ли всеки общински съвет, а не само гълъбовският, точно такава структура? Както и всяко министерство. Да не говорим за Министерския съвет, който отговаря на всички условия за организирана престъпна група като например, че "изчезването на един от членовете не се отразява върху нейната дейност". Или пък, че има "придобити знания в областта на правото, финансите и счетоводството" и "транснационализация на някоя от дейностите".
Между другото неизброими са разбитите от МВР организирани престъпни групи само през декември. Десетина са тези за източване на ДДС, документни измами и контрабанда на цигари. Колоритът на другите пък може да задоволи и най-развинтената фантазия - за разпространение на марихуана тип "холандец", за търговия с яйцеклетки, за измами в казината, за кражби от "Кремиковци", за наемане на работа в Испания, за ограбване на имоти на чужденици. Засечена е и престъпна група в интернет, която мами с екзорсизъм (гонене на зли духове)! Има една "привелигирована" група, която е охранявана от полицай, както и една начело с лесничей. Професор пък бил тартор на организирана престъпна група в Югозападния университет. За капак Алексей Петров, който знае колкото цялото МВР, заяви, че и в ДАНС действа организирана престъпна група. От РЗС пък обявиха, че нерегламентирано се подслушват депутати, министри, зам.-министри, шефове на агенции, журналисти и т.н. Защо пък не.
Де факто, а може би и де юре, всеки българин е член на организирана престъпна група. Според закона такава група трябва да има поне трима членове. Това е средностатистическото българско семейство. 95% от домакинствата изпитват някакъв вид финансови затруднения. Ако в едно тричленно семейство работи само мъжът, то доходите няма как да стигат, за да може това домакинство да си погасява кредита, да си плаща парното, данъците и таксите. А това се преследва от закона. Съответно съпругата и детето на този мъж са негови съучастници и... ето ти група, която отговаря на всички изисквания на Цветан Цветанов за организирана и престъпна. Така че всеки българин може да бъде арестуван. Или както казва в един виц самият Цветан Цветанов: "Недосегаеми няма! Даже аз сам ще си сложа белезниците..."

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ