06 Август 2021петък01:09 ч.

Вяра Емилова: Огромният потенциал на Силистра и региона трябва да заработи в полза на хората и обществото

БСП ще работи за развитието на икономиката, повишаването на доходите и повече сигурност в утрешния ден

автор:Дума

visibility 162


“БСП носи истинската промяна, която не може да бъде осъществена само с гръмки ПР акции в парламента. БСП е чувствителна към нуждите на хората и обществото и има ясна платформа за управлението на страната, която не предвижда епизодични промени, а систематично засилване на държавните институции, повече въздух и възможности за бизнес и инвестиции, стабилен политически климат, без който няма как да възстановим държавата.”. Това заяви водачът на листата на Коалиция “БСП за България“ в Силистра - Вяра Емилова, пред радио “Фокус“.
По думите и възстановяването на България трябва да е обща кауза на всички българи и БСП може да даде увереност и сила на обществото именно това да се случи. „Готови сме да го направим, в новите условия с грижа за хората и заедно с тях.” – категорична е Емилова.
Обезлюдяването липсата на работни места и ниските доходи са основните проблеми в Силистренска област. „БСП за България” има визия как да се справи с тях, а именно чрез привличане на инвестиции, развитие на туризма и използване на неограничените възможности на река Дунав.
По радио Фокус, Емилова заяви, че силитренският регион трябва да използва възможностите на Дунав и местоположението си и да работи активно за реализиране на съвместни проекти с държавите по цялото течение на великата река, в областта на икономиката и културно-историческия туризъм.  

„Силистра е богата на исторически паметници от древната история на Европа - това ще представлява интерес за огромен брой хора, които могат да проследят историята на Стария континент почти от изворите на реката - та чак до нас. Край Силистра има екологични обекти и резервати, защитени от ЮНЕСКО, могат да се направят множество проекти, които да направят известни тези места не само на определен кръг еколози, но и на широката европейска общественост.”, това са част от идеите включени проекта „Дунавска перла” за развитие на туризма в Дунавска Добруджа.
За всичко това обаче е нужна целенасочена държавна политика. Нужно е тези проекти да бъдат изведени като проекти от национално значение. „Ще работим за превръщането на река Дунав в целогодишен плавателен път, свързващ Северно и Черно море и  трансформация на крайдунавските общини от най-изостаналите в най-бързо развиващите се региони в Европа.”, отговори Емилова на въпрос за управленските приоритети на БСП за България.

Пеканов оптимизира Плана за възстановяване

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 150

Световните цени на храните тръгнаха надолу

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 150

90 на сто oт xoтeлиepитe oчaквaт липca нa кaдpи

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 150

Израелската авиация удари Ливан

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 150

Наши огнеборци гасят пожари в РС Македония

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 150

До 70 000 души участвали в хибридната война срещу Минск

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 150

Неспирен конфликт между Израел и палестинци

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 150

На инат

автор:Павлета Давидова

visibility 159

/ брой: 150

Двата полюса на семейство Филови

visibility 149

/ брой: 150

Да знаеш да станеш от масата

автор:Константин Иванов

visibility 156

/ брой: 150

Себеуважение

автор:Ина Михайлова

visibility 347

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ