14 Април 2021сряда04:40 ч.

Вярно с оригинала

/ брой: 158

автор:Лозан Такев

visibility 1503

Най-после, разгеле. Дочакахме отново исторически промени. Тази есен за първи път в учебниците по история на десетокласниците ще се отдели нужното място за престъпния комунистически период. Вече няма да е само един урок, а в цял раздел ще се втълпява на новото поколение, че годините от 1944-та до 1989-а са мракобеснически и престъпни. Това става благодарение и вследствие на породилото се обществено недоволство и напрежение при подготовката на новите учебници... А даже и поименно можем да  изредим "масовото" недоволство и напрежение, създадено от псевдоисторици като Христо Христов и Евелина Келбечева, към тях естествено могат да се прибавят още специалист като Александър Йорданов, вече евродепутат от квотата на ГЕРБ, съветският възпитаник Иво Инджев, бившият български посланик в Русия Илиян Василев, напоследък - и историкът Даниел Вачков, а може би още няколко души - всичките на брой колкото пръстите на двете ни ръце ...

Но подрастващите наистина трябва да научат и за престъпните последици от комунистическия режим, от наличието и присъствието на СИВ, на Варшавския договор, на Червената армия, дето е упражнила тригодишна окупация, грабежи, плячкосване на народното ни стопанство и е изсмукала всички наши резерви. Трябва да се каже истината за социалистическата индустрия, дето замърсява природата, здравеопазването и образованието на 9 милиона тогава българи, за българо-съветската дружба и т.н. Сами се сещате каква е лексиката и каква ще бъде педагогиката при участието на "Америка за България" в този възпитателен и образователен процес.

Трябва обаче определено да подчертаем, че именно при този режим са се родили и са възпитани днешните наши управляващи, които сега са ни моралните стожери и пътеводни звезди. Предполагам допускате, че става дума именно и поименно за Бойко Борисов, за Цветан Цветанов, за Цвета Караянчева, за Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Спас Гърневски, Красимир Вълчев, Тома Биков, Антон Тодоров, Филип Димитров, Иван Костов, Евгений Бакърджиев, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Методи Андреев, Вежди Рашидов, Йордан Цонев, Атанас Атанасов, Цветан Василев и т.н. В учебния процес не бива да се пропуска в антикомунистическия раздел на учебната програма и учебници десетокласниците да изучат и биографиите на гореспоменатите лица, когато говорим за престъпни последици от развитието на страната ни по време на недоносчето социализъм. А те са пред очите на всички. Няма причини да бъдат заобиколени. За да се сложи гриф "вярно с оригинала" върху престъпния период в историята на България.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ