20 Септември 2019петък07:29 ч.

Вярно с оригинала

/ брой: 158

автор:Лозан Такев

visibility 444

Най-после, разгеле. Дочакахме отново исторически промени. Тази есен за първи път в учебниците по история на десетокласниците ще се отдели нужното място за престъпния комунистически период. Вече няма да е само един урок, а в цял раздел ще се втълпява на новото поколение, че годините от 1944-та до 1989-а са мракобеснически и престъпни. Това става благодарение и вследствие на породилото се обществено недоволство и напрежение при подготовката на новите учебници... А даже и поименно можем да  изредим "масовото" недоволство и напрежение, създадено от псевдоисторици като Христо Христов и Евелина Келбечева, към тях естествено могат да се прибавят още специалист като Александър Йорданов, вече евродепутат от квотата на ГЕРБ, съветският възпитаник Иво Инджев, бившият български посланик в Русия Илиян Василев, напоследък - и историкът Даниел Вачков, а може би още няколко души - всичките на брой колкото пръстите на двете ни ръце ...

Но подрастващите наистина трябва да научат и за престъпните последици от комунистическия режим, от наличието и присъствието на СИВ, на Варшавския договор, на Червената армия, дето е упражнила тригодишна окупация, грабежи, плячкосване на народното ни стопанство и е изсмукала всички наши резерви. Трябва да се каже истината за социалистическата индустрия, дето замърсява природата, здравеопазването и образованието на 9 милиона тогава българи, за българо-съветската дружба и т.н. Сами се сещате каква е лексиката и каква ще бъде педагогиката при участието на "Америка за България" в този възпитателен и образователен процес.

Трябва обаче определено да подчертаем, че именно при този режим са се родили и са възпитани днешните наши управляващи, които сега са ни моралните стожери и пътеводни звезди. Предполагам допускате, че става дума именно и поименно за Бойко Борисов, за Цветан Цветанов, за Цвета Караянчева, за Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Спас Гърневски, Красимир Вълчев, Тома Биков, Антон Тодоров, Филип Димитров, Иван Костов, Евгений Бакърджиев, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Методи Андреев, Вежди Рашидов, Йордан Цонев, Атанас Атанасов, Цветан Василев и т.н. В учебния процес не бива да се пропуска в антикомунистическия раздел на учебната програма и учебници десетокласниците да изучат и биографиите на гореспоменатите лица, когато говорим за престъпни последици от развитието на страната ни по време на недоносчето социализъм. А те са пред очите на всички. Няма причини да бъдат заобиколени. За да се сложи гриф "вярно с оригинала" върху престъпния период в историята на България.

Хаос и искания за оставки в БНР

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 181

Четирима се обадили "отгоре" за сваляне на Великова от ефир

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 181

Пуснаха Джок Полфрийман предсрочно от затвора

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 181

Системите на НАП били надграждани зле

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 181

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 181

Кратки новини

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 147

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 134

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 111

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 62

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ