20 Февруари 2020четвъртък03:19 ч.

Вярно с оригинала

/ брой: 158

автор:Лозан Такев

visibility 892

Най-после, разгеле. Дочакахме отново исторически промени. Тази есен за първи път в учебниците по история на десетокласниците ще се отдели нужното място за престъпния комунистически период. Вече няма да е само един урок, а в цял раздел ще се втълпява на новото поколение, че годините от 1944-та до 1989-а са мракобеснически и престъпни. Това става благодарение и вследствие на породилото се обществено недоволство и напрежение при подготовката на новите учебници... А даже и поименно можем да  изредим "масовото" недоволство и напрежение, създадено от псевдоисторици като Христо Христов и Евелина Келбечева, към тях естествено могат да се прибавят още специалист като Александър Йорданов, вече евродепутат от квотата на ГЕРБ, съветският възпитаник Иво Инджев, бившият български посланик в Русия Илиян Василев, напоследък - и историкът Даниел Вачков, а може би още няколко души - всичките на брой колкото пръстите на двете ни ръце ...

Но подрастващите наистина трябва да научат и за престъпните последици от комунистическия режим, от наличието и присъствието на СИВ, на Варшавския договор, на Червената армия, дето е упражнила тригодишна окупация, грабежи, плячкосване на народното ни стопанство и е изсмукала всички наши резерви. Трябва да се каже истината за социалистическата индустрия, дето замърсява природата, здравеопазването и образованието на 9 милиона тогава българи, за българо-съветската дружба и т.н. Сами се сещате каква е лексиката и каква ще бъде педагогиката при участието на "Америка за България" в този възпитателен и образователен процес.

Трябва обаче определено да подчертаем, че именно при този режим са се родили и са възпитани днешните наши управляващи, които сега са ни моралните стожери и пътеводни звезди. Предполагам допускате, че става дума именно и поименно за Бойко Борисов, за Цветан Цветанов, за Цвета Караянчева, за Цецка Цачева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Спас Гърневски, Красимир Вълчев, Тома Биков, Антон Тодоров, Филип Димитров, Иван Костов, Евгений Бакърджиев, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Методи Андреев, Вежди Рашидов, Йордан Цонев, Атанас Атанасов, Цветан Василев и т.н. В учебния процес не бива да се пропуска в антикомунистическия раздел на учебната програма и учебници десетокласниците да изучат и биографиите на гореспоменатите лица, когато говорим за престъпни последици от развитието на страната ни по време на недоносчето социализъм. А те са пред очите на всички. Няма причини да бъдат заобиколени. За да се сложи гриф "вярно с оригинала" върху престъпния период в историята на България.

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ