25 Октомври 2020неделя11:14 ч.

За канибалите от енергото

/ брой: 40

автор:Веселин Стоянов

visibility 2055

За канибалите ЕРП-та вече се каза какво ли не. И аз съм изяден от тях. Сметката ми за периода от 8 декември до 10 януари е 354.89 лева. Горе-долу колкото за десет месеца през лятото. Да, ама лятото у нас не трае по десет месеца, а напротив - един месец, както се вижда, зимата трае по десет месеца. Според същото ЕРП. За предния срок имам 1095 кВтч, а за въпросния настоящ месец 1950 кВтч. С една дума, станало ми е широко и хубаво на душата и съм си пуснал втория бойлер, втората печка, още един телевизор, да не говорим за другия хладилник, щото единият не може да побере продуктите. И по този начин съм станал един най-благороден кредитор на същото това ЕРП, както личи от фактурата оригинал, която са ми пуснали в пощенската кутия.
Даааа, както би казал онзи нашенец Бай Ганьо: Имал си бол пари, дал си!
Да, ама аз нямам бол пари и някак обаче не мога да протестирам, защото не знам по кой закон трябвало да си платя сметката и тогава да протестирам. Мамини сладки... За всичко се погрижили! Къде са онези умници, дето ми разправяха, че като дойде честният частник, ще вложи свои пари (или пари, заети от банките!), ще изгради нещо или ще подобри нещата така, че чак тогава ще почне да печели и да взема пари от тази своя инициатива. А тук стана наопаки - народецът извади и последните си парици, за да може частникът (ако иска!) да подобри услугата и пак да печели.
В престъпно съдружие с държавата, разбира се, щото къде отидоха ония 11,1%, договорени с ония от "Газпром" за периода от 1 април до 31 декември 2012 година за понижаване цените на енергоносителите? Между другото, любезни читателю, не знам дали си наясно, че онзи Вальо, дето му викаха Вальо Топлото, същият, дето уж го съдиха за джакузито, джета и хайвера в личния му кабинет, бе оправдан от Софийския апелативен съд и няма, ама никак няма да лежи онези 14 години за отмъкнатите 6 милиона от "Топлофикация София".
Дето се вика, какъв дерт да имат всички ония, дето имат топлофикации, ЕРП-та и прочие... Един има електроцентрала, друг държи жиците, трети купил стълбовете, друг пък притежавал подземните кабели, и бой по народа на дневна и нощна тарифа. Нищо, че са строени с народни пари и народен труд. Освен това има и добавка за цена на невъзстановяеми разходи. Добавката за зелена енергия не я казвам, че тя направо е срамна.
Така - народът е обвързан с три синджира и всичките тези бунтове са едничката възможност някой да обърне внимание на това издевателство. Аз и моите осемдесетгодишни родители успяхме веднъж да платим тази сметка, съвсем сигурно е, че следващата сметка няма да можем. Ами тогава!? Какво ще стане с нас?! Ще ни затворят ли или ще ни изхвърлят от единственото жилище, което имаме?! И не сме само ние, така е с всички мои съседи.
В същото време министър-председателят се прави на ощипана госпожица и не ще да говори с народа. Щото той с какви велики неща се занимава по Европата, а те го питат за тока. Това дава кураж на въпросните ЕРП-та и те се държат като в окупирана държава. А може би наистина сме окупирана държава, само дето не го признаваме. Окупирани от свои и чужди. Окупирани в дома си, в училището, в работата си, в болниците и гробищата.
По тази причина, бай Борисов, бягат младите от България!
Затова не се чудете защо тези, които са останали, ще ви покажат пътя за Банкя през лятото. Те очакват от вас повече, отколкото им показахте. Само с мускули и магистрали не става. И едното, и другото се оказа бош лаф. Както и цялото поведение на правителството и парламентарната група.
С Бай Ганьовски тертипи не се управлява. Когато ви избират, хората се надяват да взимате решения в тяхна полза.
А в чия полза ги взимате вие?
Такива работи...
 

Нощните заведения в София затварят до 8 ноември

автор:Дума

visibility 355

Облаци и дъжд в неделя

автор:Дума

visibility 136

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 519

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 201

Бунтове и грабежи в Нигерия

автор:Дума

visibility 0

Избори и референдуми по света

автор:Дума

visibility 99

Меркел призова германците да не почиват в чужбина

автор:Дума

visibility 257

Словакия въвежда пълна карантина за три седмици

автор:Дума

visibility 292

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 826

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1296

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 542

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ