13 Юли 2020понеделник05:46 ч.

За канибалите от енергото

/ брой: 40

автор:Веселин Стоянов

visibility 1917

За канибалите ЕРП-та вече се каза какво ли не. И аз съм изяден от тях. Сметката ми за периода от 8 декември до 10 януари е 354.89 лева. Горе-долу колкото за десет месеца през лятото. Да, ама лятото у нас не трае по десет месеца, а напротив - един месец, както се вижда, зимата трае по десет месеца. Според същото ЕРП. За предния срок имам 1095 кВтч, а за въпросния настоящ месец 1950 кВтч. С една дума, станало ми е широко и хубаво на душата и съм си пуснал втория бойлер, втората печка, още един телевизор, да не говорим за другия хладилник, щото единият не може да побере продуктите. И по този начин съм станал един най-благороден кредитор на същото това ЕРП, както личи от фактурата оригинал, която са ми пуснали в пощенската кутия.
Даааа, както би казал онзи нашенец Бай Ганьо: Имал си бол пари, дал си!
Да, ама аз нямам бол пари и някак обаче не мога да протестирам, защото не знам по кой закон трябвало да си платя сметката и тогава да протестирам. Мамини сладки... За всичко се погрижили! Къде са онези умници, дето ми разправяха, че като дойде честният частник, ще вложи свои пари (или пари, заети от банките!), ще изгради нещо или ще подобри нещата така, че чак тогава ще почне да печели и да взема пари от тази своя инициатива. А тук стана наопаки - народецът извади и последните си парици, за да може частникът (ако иска!) да подобри услугата и пак да печели.
В престъпно съдружие с държавата, разбира се, щото къде отидоха ония 11,1%, договорени с ония от "Газпром" за периода от 1 април до 31 декември 2012 година за понижаване цените на енергоносителите? Между другото, любезни читателю, не знам дали си наясно, че онзи Вальо, дето му викаха Вальо Топлото, същият, дето уж го съдиха за джакузито, джета и хайвера в личния му кабинет, бе оправдан от Софийския апелативен съд и няма, ама никак няма да лежи онези 14 години за отмъкнатите 6 милиона от "Топлофикация София".
Дето се вика, какъв дерт да имат всички ония, дето имат топлофикации, ЕРП-та и прочие... Един има електроцентрала, друг държи жиците, трети купил стълбовете, друг пък притежавал подземните кабели, и бой по народа на дневна и нощна тарифа. Нищо, че са строени с народни пари и народен труд. Освен това има и добавка за цена на невъзстановяеми разходи. Добавката за зелена енергия не я казвам, че тя направо е срамна.
Така - народът е обвързан с три синджира и всичките тези бунтове са едничката възможност някой да обърне внимание на това издевателство. Аз и моите осемдесетгодишни родители успяхме веднъж да платим тази сметка, съвсем сигурно е, че следващата сметка няма да можем. Ами тогава!? Какво ще стане с нас?! Ще ни затворят ли или ще ни изхвърлят от единственото жилище, което имаме?! И не сме само ние, така е с всички мои съседи.
В същото време министър-председателят се прави на ощипана госпожица и не ще да говори с народа. Щото той с какви велики неща се занимава по Европата, а те го питат за тока. Това дава кураж на въпросните ЕРП-та и те се държат като в окупирана държава. А може би наистина сме окупирана държава, само дето не го признаваме. Окупирани от свои и чужди. Окупирани в дома си, в училището, в работата си, в болниците и гробищата.
По тази причина, бай Борисов, бягат младите от България!
Затова не се чудете защо тези, които са останали, ще ви покажат пътя за Банкя през лятото. Те очакват от вас повече, отколкото им показахте. Само с мускули и магистрали не става. И едното, и другото се оказа бош лаф. Както и цялото поведение на правителството и парламентарната група.
С Бай Ганьовски тертипи не се управлява. Когато ви избират, хората се надяват да взимате решения в тяхна полза.
А в чия полза ги взимате вие?
Такива работи...
 

ЕЦБ поема надзора на банките у нас

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 131

300 хил. фирми излизат на свободния пазар на ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 131

Газът поскъпва от август

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 131

Заведенията със специален знак, че спазват мерките

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 131

В Русия успешно изпробват ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 131

Ердоган: Градим велика Турция

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 131

Трансфер на капитали у нас извършвал Заев

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 131

Продължава диалогът Белград-Прищина

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 131

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 546

/ брой: 131

Пешеходци срещу автомобили

автор:Деси Велева

visibility 245

/ брой: 131

Израстването на едно общество

автор:Милена Милошева

visibility 267

/ брой: 131

Изповед на една 60-годишна жена

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ