06 Декември 2019петък03:36 ч.

За канибалите от енергото

/ брой: 40

автор:Веселин Стоянов

visibility 1752

За канибалите ЕРП-та вече се каза какво ли не. И аз съм изяден от тях. Сметката ми за периода от 8 декември до 10 януари е 354.89 лева. Горе-долу колкото за десет месеца през лятото. Да, ама лятото у нас не трае по десет месеца, а напротив - един месец, както се вижда, зимата трае по десет месеца. Според същото ЕРП. За предния срок имам 1095 кВтч, а за въпросния настоящ месец 1950 кВтч. С една дума, станало ми е широко и хубаво на душата и съм си пуснал втория бойлер, втората печка, още един телевизор, да не говорим за другия хладилник, щото единият не може да побере продуктите. И по този начин съм станал един най-благороден кредитор на същото това ЕРП, както личи от фактурата оригинал, която са ми пуснали в пощенската кутия.
Даааа, както би казал онзи нашенец Бай Ганьо: Имал си бол пари, дал си!
Да, ама аз нямам бол пари и някак обаче не мога да протестирам, защото не знам по кой закон трябвало да си платя сметката и тогава да протестирам. Мамини сладки... За всичко се погрижили! Къде са онези умници, дето ми разправяха, че като дойде честният частник, ще вложи свои пари (или пари, заети от банките!), ще изгради нещо или ще подобри нещата така, че чак тогава ще почне да печели и да взема пари от тази своя инициатива. А тук стана наопаки - народецът извади и последните си парици, за да може частникът (ако иска!) да подобри услугата и пак да печели.
В престъпно съдружие с държавата, разбира се, щото къде отидоха ония 11,1%, договорени с ония от "Газпром" за периода от 1 април до 31 декември 2012 година за понижаване цените на енергоносителите? Между другото, любезни читателю, не знам дали си наясно, че онзи Вальо, дето му викаха Вальо Топлото, същият, дето уж го съдиха за джакузито, джета и хайвера в личния му кабинет, бе оправдан от Софийския апелативен съд и няма, ама никак няма да лежи онези 14 години за отмъкнатите 6 милиона от "Топлофикация София".
Дето се вика, какъв дерт да имат всички ония, дето имат топлофикации, ЕРП-та и прочие... Един има електроцентрала, друг държи жиците, трети купил стълбовете, друг пък притежавал подземните кабели, и бой по народа на дневна и нощна тарифа. Нищо, че са строени с народни пари и народен труд. Освен това има и добавка за цена на невъзстановяеми разходи. Добавката за зелена енергия не я казвам, че тя направо е срамна.
Така - народът е обвързан с три синджира и всичките тези бунтове са едничката възможност някой да обърне внимание на това издевателство. Аз и моите осемдесетгодишни родители успяхме веднъж да платим тази сметка, съвсем сигурно е, че следващата сметка няма да можем. Ами тогава!? Какво ще стане с нас?! Ще ни затворят ли или ще ни изхвърлят от единственото жилище, което имаме?! И не сме само ние, така е с всички мои съседи.
В същото време министър-председателят се прави на ощипана госпожица и не ще да говори с народа. Щото той с какви велики неща се занимава по Европата, а те го питат за тока. Това дава кураж на въпросните ЕРП-та и те се държат като в окупирана държава. А може би наистина сме окупирана държава, само дето не го признаваме. Окупирани от свои и чужди. Окупирани в дома си, в училището, в работата си, в болниците и гробищата.
По тази причина, бай Борисов, бягат младите от България!
Затова не се чудете защо тези, които са останали, ще ви покажат пътя за Банкя през лятото. Те очакват от вас повече, отколкото им показахте. Само с мускули и магистрали не става. И едното, и другото се оказа бош лаф. Както и цялото поведение на правителството и парламентарната група.
С Бай Ганьовски тертипи не се управлява. Когато ви избират, хората се надяват да взимате решения в тяхна полза.
А в чия полза ги взимате вие?
Такива работи...
 

От трети опит : Партийната субсидия става 8 лева

автор:Дума

visibility 285

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 235

Национална стачка блокира Франция

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 235

Алпите били база за руския шпионаж в Европа

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 235

Кратки новини

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 76

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 59

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ