01 Октомври 2020четвъртък01:36 ч.

На фокус

Васалитет

Захаросан ястреб с портокал и кисели краставички

/ брой: 91

автор:Велислава Дърева

visibility 2619

Журналист (Ж.) интервюира министър (М.) на к'вот дадат, в момента - на външните работи, вицепремиер, контрольор на правосъдието и надзорник на леля си по крива линия. 
Ж. (първи път): Какви ще бъдат нашите отношения с Русия?
М. (първи път): Имаме съюзници, имаме и партньори.
Ж. (втори път): Какви ще бъдат нашите отношения с Русия??
М. (втори път): Имаме съюзници, имаме и партньори.
Ж. (трети път, нахал такъв!): Все пак какви ще бъдат нашите отношения с Русия??!!
М. (най-сетне): "Отношенията Русия - България не са въпрос на двустранни отношения. Те са въпрос на ЕС и Русия."
Ж. (първи път): Трябва ли да отпаднат санкциите срещу Русия?
М. (първи път): Ала-бала-портокала.
Ж. (втори път): Трябва ли да отпаднат санкциите срещу Русия??
М. (втори път): Ала-бала-портокала. И кисели краставички.
Ж. (трети път, нахал такъв!): Все пак ще отпаднат ли санкциите срещу Русия??!!
М. (най-сетне): Ала-бала, портокал, кисели краставички и: "Санкциите бяха наложени от Русия на ЕС, а не от ЕС на Русия. Докато не се вземе общоевропейско решение, няма как да отпаднат. Санкциите не са срещу Русия, а срещу международния правов ред и той е създаден след Втората световна война. Границите в Европа са договорени след ВСВ. Ще бъдем прагматични, при спазване на общата Европейска политика и Минските договорености."


Министър...                                                                                                                               ...журналист


Питанки:
Първа серия: На коя държава е министър министърът? Тази държава е ли равноправен, пълноправен и равнопоставен член на ЕС и НАТО? Да? Тази държава има ли право на собствена позиция по всички въпроси във и на ЕС и НАТО? Да? И к'во? Тази държава има ли Конституция? Да? Защо? Тази държава има ли свои национални интереси? Да? Нима? Тази държава има ли всички права да защитава своите национални интереси като всяка друга страна в ЕС и НАТО? Да? Тази държава има ли специални отношения с Русия през всичките векове? Да? За разлика от другите държави в ЕС и НАТО? Да?! И?!
Втора серия: Тази държава била ли е част от тристранния хитлеристки пакт през ВСВ? Да? През това време прекъсвала ли е своите двустранни отношения със СССР? Не?! Тази държава била ли е член на СИВ и Варшавския договор? Да? През това време прекъсвала ли е своите двустранни отношения със САЩ (примерно)? Не?!
Трета серия: Коя държава, равноправен, пълноправен и равнопоставен член на ЕС и НАТО няма двустранни отношения с Русия? Германия? Франция? Италия? Полша? Гърция? Унгария? Коя?! Моля?! По-конкретно?
Откога двустранните отношения на която и да е държава от ЕС, с която и да е друга държава (включително Русия, особено Русия!) са греховни, неприлични, срамотни, недопустими, забранени и обявени за пищеварителна функция на тлъстия проамерикански антиевропейски брюкселски елит?
 Ако "санкциите не са срещу Русия, а срещу международния правов ред", това лапсус ли е? Или неволно самопризнание? Или резултат от словесния порой, който изпреварва и дави мозъчната дейност, ако има мозък, разбира се?
Четвърта серия: Какво стана с границите, определени след Втората световна война? Има ли две Германии? А СССР? Къде е Чехословакия? На колко васални парчетийки "цивилизованият" Запад разпадна Югославия? Тези парчетийки са ли резултат от "международните договорености след ВСВ"? Косово е ли резултат от същите "международни договорености след ВСВ"? Тези договорености имат ли нещо общо с натрисането в Европа на ислямистка псевдодържава на терористи и наркотрафиканти? А с албанската шетня в Македония? На колко миниатюрни държавички Западът жажда да разпарчетоса Русия от 200 години насам, за да я оплячкоса?
Пета серия: Има ли нещо общо Русия с Минските договорености? Кой нарушава Минските договорености? Що е това Майдан? А неонацизъм? Кой изгори живи 45 души в Одеса? Кой организира, финансира, обучи, насърчава, подстрекава и величае неонацистите от същия Майдан? Кой не смее да гъкне и да шукне срещу същите неонацисти?  
Шеста серия: Знае ли интервюираният министър, че дипломатически отношения означава взаимно признаване на две държави, а двустранните отношения са следствието, съдържанието на дипломатическите? Ми отде да знае? Що сте такива гадни? И ако двустранните отношения са подменени с relations ЕС-Русия (Брюксел-Москва, Манекен Пис-Кремъл) това важи ли и за дипломатическите отношения в смисъла на портокала, гарниран с кисели краставички? Ми отде да знае министърът? Що сте такива завистници черни? А не е ли най-добре тази държава, от чието име говори министърът, да вземе и да прекрати всякакви отношения с Русия, та да настане всемирна любов и покой? Що не?
Седма серия: И най-сетне - коя, за Бога, е тази държава?
България?!
Ама това държава ли е?
Нима?!
А как, прочее, се казва външният министър, словоизлял се от телевизора?
Има ли значение?!
Не?
Що?
Как що?
Нали от 10-15 години всичките вънкашни министърчета са мно-о-ого вънкашни, от един инкубатор излюпенки, от една бонбониера извадени? Едни такивка пригладенки, лъскавки, лъснатки, зализанки, напомаденки, милички, правилнички, послушнички, целофаненки, станиоленки, генномодифициранки, евроатлантически лакейчета, брюкселски васалчета, сладурчета шекеренки, ястребчета захаросанки?
Е?
Нали вие си ги избирате?
Тогава не ми плачете по телефона! 
 

Каракачанов за F-16 : Правим проучване, не сделка

автор:Дума

visibility 70

Докладът на ЕК - шамар за властта

автор:Павлета Давидова

visibility 97

/ брой: 186

Българите пазаруват храна и горива с кредит

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 186

Четвърт от сметките за парно ще се преизчисляват

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 186

Хартиените двулевки излизат от употреба от януари

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 186

БНБ запази правилата при кредитирането

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 186

Макрон призова за по-независима Европа

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 186

Грозни нападки в първия дебат Тръмп-Байдън

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 186

Османи: Ще засилим контактите с България

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 186

Унгария отхвърля новата идея за финансиране в ЕС

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 186

Война между БКП и ЮКП за Македония 1941-1945 г.

автор:Христо Георгиев

visibility 126

/ брой: 186

Анатом на социалния крах през "прехода"

visibility 89

/ брой: 186

Целта: възраждане на България

visibility 87

/ брой: 186

Датата

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 186

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ