31 Март 2020вторник23:42 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Дискусия за бъдещето на БСП се проведе вчера в София

Започнаха районните конференции на БСП в София

/ брой: 32

автор:Дума

visibility 650

Първите 5 отчетно-изборни конференции в София вече минаха, а четирима от досегашните председатели бяха преизбрани. В "Изгрев" Цветелин Софрониев преодоля конкуренцията на Милана Недялкова и получи нов мандат. Районният съвет на партията е намален от 31 на 21 члена. Нов мандат безапелационно получи Борис Цветков в "Искър", а общинската съветничка Диана Тонова за първи път ще предвожда социалистите в "Триадица". На досегашните си председатели залагат в "Кремиковци" и "Младост" - Цецка Кочкова и Венцислав Мирчев получиха нов мандат. Двете конференции уважи председателят на БСП Корнелия Нинова. Кремиковци е пример как кметът на София и мнозинството в Общинския съвет пренебрегват жителите в крайните квартали, коментира тя. Нинова поздрави организацията в "Младост" за добрите резултати на местния вот и подходящия избор на кмет, издигнат от БСП. 

Дискусия, посветена на бъдещето на БСП, се проведе в София вчера. Тя бе организирана от Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев и Костадин Паскалев, а визията си за развитието на партията представиха Нинова, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. "БСП трябва отново да бъде прогресивна партия. В миналото в нея са членували всички новатори и визионери. Трябва да положим усилия да върнем този кръг от хора отново при нас. Всички носим в сърцето си смисъла на лявата идея", заяви Добрев. Той изрази надежда вътрешнопартийната кампания за председател да привлече нови членове и симпатизанти. "Не са ни нужни сега личностни противоречия. Вярвам, че тръгвайки от София, тази дискусия поставя началото на една смислена кампания, която ще завърши с избора на председател на БСП", заяви Паргов.

Междувременно стана ясно, че ЦКПИ ще проверява изборните списъци в партията. Комисията ще прегледа членовете, вписани в регистрите към 31 декември 2019 г. С телефонно обаждане всеки член на БСП ще бъде информиран, че може да гласува за председател. След тази проверка ЦКПИ ще изпрати на всяка общинска (районна) комисия за провеждане на избора имената на неправомерно включените лица с указание за повторна проверка.

Народен представител e с коронавирус

автор:Дума

visibility 0

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е празна

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 62

Отмениха задължителното носене на маски

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 62

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 62

Още 46 души са починали от коронавируса в Турция

автор:Дума

visibility 4

Путин общувал с лекар, заразен с КОВИД-19

автор:Дума

visibility 57

Русия и Китай пратиха помощ и за САЩ

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 62

Украйна продава земята си под натиск от МВФ

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 368

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 69

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ