05 Август 2020сряда17:04 ч.

Такива работи

Затаете дъх

/ брой: 245

автор:Веселин Стоянов

visibility 1438

Не знам доколко снимките в интернет са с автентични поругателски намерения, но това, което се вижда, е срамно. Очевидно се свалят портрети на Левски и цар Борис I и циганите (никакви роми, моля ви се!) са застанали с тях в явно поругателски жестове. Значи са автентични. Тогава!? Кой ще защити националната чест? Къде става това? Дори да е игра на нерви, пак е поругателство. Къде е сега Бойко Борисов, който иначе умира да се кара на европейските народи, които се отърваха от тоталиризма, че много искали и не си налягали парцалите. А пропуска този изключително позорен акт в собствената си родина. Бих искал да го видя, него и Цецо Цветанов как ще реагират на това позорно деяние. Иначе баста. Както е казал поетът - Ресто! Не струва!
В букварите пише, че човек вдишвал и издишвал въздух от дробовете си средно по 23 хиляди пъти в денонощие. Е, затаете дъх, пропуснете едно вдишване и издишване, защото такова поругаване си струва. Не шамар, все едно няколко цигани удариха право в зъбите българския народ. Намазани, ухилени, самодоволни.
Не ми се говори за това, но трябва.
Трябва, защото в Кърджали президентът не се намеси пряко в горещия през последните два дни скандал с присъждането на званието "Почетен гражданин" на освободителя на града ген. Васил Делов и отказа да отговаря на въпроси по този повод. Това смути всички, защото ако не върховният главнокомандващ, то кой тогава ще защити българските воини. Значи ген. Делов и неговите войници успяха да рискуват и някои от тях да жертват живота си, а Росен Плевнелиев не се реши да го каже и да използва влиянието си, за да бъде почетен генералът. Това мълчание го нарежда до тримата от онази печална учебна стая. За срам на българския народ се водят спорове сякаш Кърджали не е българска територия, а ивицата Газа.
Каква е разликата между президента и онези тримата от учебната стая. В това, че той се вози в бронирана кола и го пазят куп здрави момчета, а тези, тримата, са си просто едни недоучили хашлаци? Впрочем приликата между всичките е, че изглеждат винаги напушени.
Постоянните отстъпки, които се правят пред циганите, започват яростно да късат нервите на хората. Има села, където тези хора тероризират други хора. Крадат, бият, изнасилват, убиват и в същото време никой не смее да им се опълчи. Най-вече родната полиция, която ни пази според един химн. Ще ме прощавате за острия език, но постепенно циганите завземат свои територии и хич не ги интересуват хората, които бягат от техните набези. В същото време премиерът се хвали из Европата какъв растеж на благоденствието на народа цари по нашите географски ширини.
Елате да видите!
Разбирам циганския миллет. Той също иска да живее. Но трябва да живее по правилата. Мисля, че го писах вече как веднъж едни цигани ми разправяха основната цел на тяхната стратегия. Те ще тероризират българите, докато онези измрат или избягат от България и тогава тя ще остане тяхна. Бяха наивни разсъждения, но забележете - те им даваха кураж. Не знам кой го поддържа този кураж, но крайно време е полицията и обществото да се намесят, господин Борисов. Или господин Цветанов. И двамата командвате една армия от полицаи, от които нищо не искате да вършат, освен да следят почтените граждани, да подслушват и да въртят далавери по нощите.
Защото това, което се случва, ще доведе до парадокса именно циганските безобразия да свалят ГЕРБ от власт. И тогава, господин Борисов, вие отново ще бъдете уникален. Когато се видите с Берлускони и друг ваш любимец от Европа, спокойно ще можете да се оплачете:
- Какво да правя!? Циганите ме свалиха...
И пак ще сте уникален, което много ви харесва.
Такива работи...

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 148

Близо 80 жертви и 4000 ранени в Бейрут, Ливан е в траур

автор:Дума

visibility 187

Мощни експлозии окървавиха Бейрут

автор:Дума

visibility 247

Източните германки с по-високи пенсии

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 148

Тръмп посочи най-голямата грешка на САЩ

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 148

По следите на изчезващите поликлиники

автор:Деси Велева

visibility 423

/ брой: 148

САЩ губят превъзходството в спътниковия шпионаж

автор:Юри Михалков

visibility 373

/ брой: 148

Данъчната система увеличава бедността на българите

visibility 310

/ брой: 148

Политиката срещу мъдростта

автор:Боян Бойчев

visibility 203

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ