02 Юни 2023петък11:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса. Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса.

Злата мащеха Европа

/ брой: 72

автор:Кристиела Симеонова

visibility 939

Когато някой те ограби на улицата или обере дома ти, веднага и съвсем естествено е заклеймен като крадец. А когато от вложителите на банките се вземат част от спестяванията им с "висшата" цел да се спаси единната валута, това вече е друго нещо. Крайна мярка, изключително несправедлива, но пък в името на светла цел... Каквото и да си говорим обаче, кражбата си е кражба.
Когато цяла Европа негодуваше заради предложението за облагане на депозитите, от ЕС успокояваха, че мярката се прилага само и единствено в Кипър. Сега обаче се заговори, че мярката може да се използва като модел за решаване на банковите проблеми и в други закъсали страни, което обаче не вещае нищо добро в бъдеще.
Кипър избегна фалита. И Гърция все избягва банкрута с всеки пореден транш на "спасителна" финансова помощ, преди който и Атина, и цяла Европа тръпнат дали ще бъдат изпълнени условията на кредиторите. Досега бяха само непрестанните икономии, така че европейците започнаха да асоциират идеята за Повече Европа с идеята за повече и повече лишения. А страните, потърсили финансова помощ, започнаха да затъват все по-надълбоко в порочния кръг на заемите. Сега измислиха нова мярка, която ще задълбочи още повече проблемите в Европа. Дано след време, когато не е вече твърде късно, експертите от МВФ не обявят и тази мярка за непродуктивна и погрешна, както заявиха, че спасителната програма за Гърция е била безполезна и дори противопоказна.
Преди време председателят на италианската федерация на работодателите Джорджо Скуинци предупреди, че предложеният данък върху банковите депозити в Кипър ще постави Европа в ролята на злата мащеха. Всекидневните протести на недоволните от европейската политика показват точно това - Европа се превърна в зла мащеха за обикновения европеец.

БСП е против посягането на парите от Сребърния фонд

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Основната лихва вече гони 3%

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

В 40% от обществените поръчки има пороци

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Налагат Истанбулската конвенция на цял ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Румънските учители продължават стачката

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Украйна загуби остатъците от бойния си флот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Вдигат тавана на дълга на САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Тинята в блатото...

автор:Боян Бойчев

visibility 0

/ брой: 104

Насилствено тъпкане

автор:Виктор Турмаков

visibility 0

/ брой: 104

Безсмъртни, те пътуват с нас

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 104

Писмо на един англичанин, което разтърсва душата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ