26 Септември 2020събота08:23 ч.

Няколко думи

Злоупотреба с власт

/ брой: 75

автор:Валентин Георгиев

visibility 969

Объркването на управляващите с ограничителните мерки за коронавируса стана толкова очевидно, че даже ГЕРБ вече не успяват да го прикрият. Умишлено проваленото заседание на парламента вчера, на което Борисов трябваше да даде отчет пред депутатите и да се чуят аргументите и критиките на опозицията, е показателен сигнал, че много от нещата, които се правят, са хаотични и зависят от реакциите на различни групи хора. А има и дивотии, които са за имитация на дейност и демонстрация на власт. Власт, на чиято злоупотреба биха завидели всякакви еднолични диктатори. 

"Ние като парламентарна група няма да участваме в това една лидерка на партия да използва парламента, за да си прави пиар", без капка срам заяви Менда Стоянова. Пиар за какво? За неудобните въпроси, на които управляващите не могат да дадат смислен и аргументиран отговор, ли? Та нали вие постоянно се оплаквате, че няма "нормална чуваемост и взаимодействие" между вас  и опозицията? А нима цяла България не вижда хаоса и безпомощните опити на сляпо да се въвежда и отменя нещо, което практически не работи? 

След толкова закани и клетви как всичко се правело за "опазване здравето и живота на хората", бутафорната блокада на София с часовете за влизане и излизане бе отменена. 

При това лично от Бойко Борисов. И само час-два след поредния драматичен брифинг на Мутафчийски, който ни убеждаваше за кой ли път, че няма никакви аргументи да се променя пропусквателния режим на столицата.

Разбра се също, че някакви си 17 000 "тарикати", както ги нарече вътрешният министър, са напуснали София за празниците и, разбира се, искат да се приберат обратно. И всичко се случи безнаказано за "тарикатите", след като се създаде невъобразим хаос и напрежение по КПП. В същото време други стотици хиляди балами си останаха вкъщи, защото са съвестни граждани и знаят, че, добри или лоши, мерките трябва да се спазват. И че има риск за разнасяне на вируса. 

Кой ще отговаря за тези своеволия на Борисов и Ананиев? Дори те самите сигурно не си вярват, че ще има наказания с глоби или затвор за "провинилите се". Адвокати вече обясниха, че  "Наказателният кодекс предвижда отговорност за невярно деклариране, само ако то се иска по закон, указ и постановление на Министерския съвет, а не по заповед на министъра на здравеопазването. Т.е. по този член наказателна отговорност няма да се носи".

Е, Борисов и Мутафчийски, а какво правим сега с очакваните пикове, бумове, огнища, адове и прочее заплахи след поредните десет дни? Единият вика: "Ще пусна в градинките хора". Другият отсича: "Сакън!" Или пак "непослушните граждани" ще излязат виновни?

По всичко изглежда, че големият проблем на властта е какво ще прави след извънредното положение. Защото само с щабно управление няма как да се кара дълго. А за всички злоупотреби ще има и обвинения, бъдете сигурни!

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ