100 африкански сома сготви Ути Бъчваров
/ брой: 281
С много усмивки и настроение Ути Бъчваров сготви 100 африкански сома дни преди Никулден на паркинга пред магазин "Метро 1". Малки и големи се веселиха, докато майсторът кулинар забъркваше 700- литровата супа от екзотичната риба в най-големия казан в България. Транжорите от фермата за африкански сом и телевизионният водещ умело подготвиха рибата, зеленчуците и поставиха необходимите подправки за голямото готвене.
"Африканският сом е изключително вкусен и лесен за приготвяне продукт благодарение на крехкото бяло месо, липсата на миризма и почти отсъстващите малки кости", уточни Ути Бъчваров, докато готвеше рибената чорба.
След много веселба и приятно ухание всички желаещи опитаха вкусната гозба и научиха люботни факти за африканския сом - нов вид риба за нашите ширини.