05 Май 2024неделя22:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

1152 са изборните секции на БСП

Окончателните списъци за прекия вот ще бъдат ясни чак на 10 септември, категорични са от ЦКПИ

/ брой: 170

автор:Дума

visibility 220

Членовете на БСП ще могат да гласуват за председател на партията в 1152 секционни комисии, обяви председателят на Централната комисия по избора (ЦКПИ) Емил Войнов. Той бе категоричен, че до "Позитано" 20 не са постъпвали сигнали за СИК на частни адреси, освен това според правилата това нямало как да се случи.

Войнов отбеляза, че окончателните избирателни списъци за вътрешния вот ще бъдат ясни едва на 10 септември. Причината е, че общинските председатели трябва да ги изчистят от починали, напуснали и изключени членове в последния възможен ден преди вота. Според данните за числеността към 31 декември 2019 г. около 80 000 души би трябвало да имат право на глас. Войнов твърди, че на места има дублаж на имена или дописвани членове, но въпреки това бройката избиратели би трябвало да е приблизително тази.

Пресконференцията на ЦКПИ бе свикана след сигнал до комисията от трима кандидати - Валери Жаблянов, Георги Тодоров и Красимир Янков, които отправиха критики към подготовката за вота. Войнов ги прати да проверяват изборните списъци по общини и заяви, че комисията спазва стриктно партийните решения. Той отрече, че се извършва натиск в полза на един кандидат, по думите му няма и указания за кого да се гласува. По отношение на обвинението, че не е приет финансов бюджет на кампанията и че финансирането на дейностите се осъществява по непрозрачен начин, Войнов посочи, че през февруари е приета план-сметка, предложена от ЦКПИ и утвърдена от ИБ на БСП. "Работи се по нея, като вече са изразходвани средства за отпечатване на плакати, агитационни материали, изработване на избирателни кутии, бюлетини и другите изборни книжа. Предстои ни да утвърдим бюджетите за всяка общинска и районна организация на партията", заяви той. Централната комисия счита, че всички обвинения от тримата кандидати за председател, отнасящи се до ЦКПИ, са несъстоятелни, каза Войнов.

Макар и член на ЦКПИ, Димитър Данчев смята, че "неотменно право на всеки социалист е да изразява своята воля и да има предпочитания към един от кандидатите".

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1679

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1656

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1495

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1781

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1940

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1599

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1625

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1855

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1624

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1777

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ