05 Май 2024неделя18:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

1500 тона тютюн изкупил "Булгартабак"

/ брой: 70

автор:Дума

visibility 24

Около 1500 тона тютюн е изкупен от "Булгартабак-Холдинг" АД. Добре, че тази година на пазара се намеси "Булгартабак". Нямаха въобще договорени количества и в който регион влязат, който желае, даваше тютюн на тях. Това каза Румен Минчев, член на Управителния съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ). Според Минчев, от "Булгартабак" са били коректни към тютюнопроизводителите. "Цените им бяха по-добри, отколкото на другите фирми, и купуваха без договори - правеха договори на момента за реколтата. Другите фирми дори имаха договори и пак не го изкупуваха", обясни Минчев. Ако не бяха те, тези тонове още щяха да лежат в складовете на производителите, нищо, че имат договори с различни фирми, каза още той. По думите му - въпреки това все още има неизкупени количества. Около 120 тона има в Свиленградския регион, 35 тона - в община Казанлък и около 35 тона - в Пазарджик.
Румен Минчев каза, че ако не се реши проблемът, ще има блокиране на пътищата. Той обясни, че исканията на тютюнопроизводителите са свързани с обещанията на правителството и на фирмите да няма неизкупен тютюн.
Върви подписка за отнемане на лиценза на двете гръцки компании, изкупували тютюн в България. Това каза Велко Велев, пресаташе на НАТ 2010 за Хасковска област. По думите му, тези компании плащат за същия сорт тютюн на нива 5-5,50 евро в Гърция, а тук се опитват да го свалят под 5 лева. "Смятам, че вече са събрани около 1500 подписа. До петък най-вероятно тази подписка ще бъде внесена, защото те погазват два основни принципа - не си спазват клаузите по договора, не спазват Закона за тютюна и тютюневите изделия", каза Велев. "При кампанията за закупуване на тютюна те твърдят, че този сорт е "Тервел", а експертите, които идваха, заявиха, че цялото количество е "Крумовград" и няма примеси", посочи Велев.
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1600

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1576

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1427

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1696

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1836

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1520

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1534

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1770

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1544

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1690

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ