19 Май 2024неделя09:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2400 лв. такса файтон в Слънчев бряг

Пари за достъп се събират и от автобусите, които докарват туристите до хотелите

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 56

По 840 лева такса плащат таксиметровите шофьори в курорта Слънчев бряг. Приблизително тройно по-високи са цените за такса файтон. За стикер на файтона се плаща по 2400 лв., съобщава БТА, като се позовава на собственици на атракционните возила.
Фирмите, извършващи стопанска дейност в Слънчев бряг - зона Изток, са принудени да си плащат, за да влизат във вътрешността й, алармират от сдружението с нестопанска цел "Съюз на собствениците" - Слънчев бряг.
От туроператорските фирми също се изисква заплащане за достъп, като такси се събират както от автобусите, извършващи трансфери на туристи, така и от представителите с леки коли, които посещават хотелите с техни гости. Освен от  таксиметровите шофьори и файтонджиите, пари се събират от доставчиците, а за всяка рикша и триколка също е наложена такса в размер на 600 лева.
Собственици на хотели, заведения, търговски обекти в курорта Слънчев бряг обявиха, че срещат сериозни затруднения и сътресения в работния процес и заради въведеното от ръководството на акционерното дружество часово ограничение за зареждане на обектите им, съобщават още от сдружението "Съюз на собствениците" - Слънчев бряг.
"Проблемът е един и същ всяка сутрин. Всички доставчици влизат с товарните коли по едно и също време, за да зареждат ресторанти, хотели и магазини. Често пред един хотел или ресторант има задръстване от 7-8 товарни автомобила", обясни председателят на Съюза на собствениците Елена Иванова, цитирана в прессъобщението. По думите й още по-критична е ситуацията с приготвянето на сутрешното и обедно меню за гостите в хотелите.
За закуска туристите са лишени от пресни плодове и зеленчуци, тъй като дистрибуторските коли се допускат в комплекса от 10.00 ч., съобщава Иванова. По думите й заради късния час, в който се допускат разносвачите, е сложно положението и с навременната доставка на чисто спално бельо от пералните. Камериерките започват работа в 7.30 ч., практически обаче не могат да си вършат задълженията.
От съюза съобщиха, че за тези проблеми са уведомили с писмо министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, в което се подчертава, че от това страдат най-вече туристите.


Затягат контрола над водните атракциони

Засилени проверки на джетовете и корабите за разходка точно преди пика на летния сезон е разпоредил министърът на транспорта Ивайло Московски. От Изпълнителна агенция "Морска администрация" (ИАМА) са регистрирали общо 671 джета до момента, а 131 кораба за сезонен превоз на пътници имат разрешително за дейност през летните месеци. Всички джетове трябва да разполагат с регистрационни номера и така нарушителите ще могат да бъдат по-лесно идентифицирани и санкционирани.




 

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1108

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1215

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1082

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1299

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1243

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ