04 Май 2024събота10:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2400 военни ще бъдат съкратени след 1 юли

МО ще разкрие нови места в Ямбол, Казанлък, Стара Загора и Карлово

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 77

Близо 2400 военни и общо 2700 длъжности ще бъдат съкратени във въоръжените сили след 1 юли. Това показва справка на военното министерство. В същото време ведомството съобщи, че ще бъдат разкрити нови 1800 длъжности в други поделения и желаещите да продължат работата си в армията ще имат възможност да го направят.
Предстоящите съкращения са най-мащабните от началото на управлението на ГЕРБ. В изпълнение на Плана за развитието на въоръжените сили до 2014 година трябва да бъдат съкратени общо 7000. От тях 5700 щатни бройки са за военни, а 1300 са за цивилни служители.
Досега голяма част от съкращенията, провеждани под ръководството на военното министерство, се изчерпваше със закриването на щатни бройки, а не с реални военнослужещи. Непопълнените длъжности във въоръжените сили са между 10 и 12 на сто от всички щатни позиции, или 5000.
Съкращения ще има в Плевен, Сливен, Шумен, Враца и други, а нови места ще бъдат разкрити в Ямбол, Казанлък, Стара Загора, Карлово. Всички съкратени, ако имат желание да продължат службата си, ще могат да кандидатстват за вакантните длъжности. Тези, които няма да продължат да са военни, ще бъдат взети на специален щат на министерството, като ще им бъдат връчени шестмесечни предизвестия.
Данните в кои поделения ще бъдат закрити длъжности и в кои ще бъдат открити нови и колко ще бъдат те не могат да бъдат публично обявени, тъй като са класифицирана информация, твърдят от МО. "Класифицираната информация" и "търговската тайна" са едни от най-често използваните аргументи за отказ от информация във ведомството.
Според министър Аню Ангелов дълго време не беше законно да се предостави информация за броя на пенсионерите в администрацията на МО, тъй като това щяло да бъде дискриминация спрямо тях, но в крайна сметка по-късно самият той изнесе данните.
Въпреки че според МО информацията в кои гарнизони ще бъдат открити нови места и в кои закрити длъжности са класифицирана информация, само преди няколко дни например Аню Ангелов съобщи, че в гарнизон Сливен личният състав ще намалее с 262 военнослужещи и 46 цивилни служители. Това е около 30% от щатния състав на центъра за подготовка на танкови подразделения. В Плевен, Шумен и Враца ще бъдат съкратени общо около 1000 души.
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1211

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1073

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1222

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1401

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1199

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1167

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1372

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1202

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1311

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ