19 Май 2024неделя04:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

24Kitchen снима и в България

Предаването "Домашни рецепти с Йоли" ще радва зрителите от октомври

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 81

Българското предаване "Домашни рецепти с Йоли" ще радва зрителите на 24Kitchen от октомври. Кулинарният канал отново се довери на Йоланта Делибозова-Йоли, но с различна концепция, променена визия и нов продуцентски екип - Бон Нет ООД ("Бон Апети", Нова ТВ), научи ДУМА от Милена Филчева.
"Домашни рецепти с Йоли" представя свежа, прясно приготвена храна - домашно гъбено брашно и песто от червени домати, тетевенска саламура, пъстърва с билки на жар и т.н. Използвани са както традиционни български рецепти, така и интерпретации на ястия от цял свят. Обединява ги това, че се приготвят с продукти според сезона, от близката градина или местния магазин.
"Домашни рецепти с Йоли" се снима в Тетевенския Балкан. Бягството от града, дори за ден, връщането към естествените продукти и експериментите в кухнята са в пълна хармония с визията на канала - "Готви умно. Живей по-добре".  
"Обичам да експериментирам... Дойдохме тук, в планината, защото природата е щедра, продуктите са истински и храненето е удоволствие", споделя Йоли. Чаровната блогърка ще готви и по рецепти на зрителите. Над 130 мъже и жени са състезаваха, за да видят предложенията си по 24Kitchen.
Поредицата ще се излъчва в България, Сърбия, Словения, Хърватия и други балкански страни, където Йоли вече е познато и любимо телевизионно присъствие. Професионалната музикантка и запалена кулинарка Йоли бе едно от българските лица на аржентинския лайфстайл канал Utilisima, представляван у нас от FOX International Channels. След като каналът бе спрян от разпространение в Европа, предаването "Йолисима" стана част от програмата на 24Kitchen. Каналът събира едни от най-добрите телевизионни готвачи - кулинарния пътешественик Антъни Бурдейн, социалния експериментатор Джейми Оливър и виртуозния пекар Рудолф ван Веен.

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1108

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1215

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1082

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1299

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1243

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1187

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ