14 Април 2021сряда05:04 ч.

Аква фонтана

/ брой: 286

автор:Наталия Гергова

visibility 770

Водата пречиства организма от натрупаните токсини и така помага при лечението на грип. Водата укротява апетита, подобрява храносмилането, работата на мозъка и сексуалния живот. И най-важното - водата дава енергия. Това за енергията е неоспорим факт. Я каква енергия, каква сила, каква мощ притежава "Софийска вода". Ако я хванат - хванат, ако ли пък не - продължава да набира енергия.
Преди време я спипаха, че взима заем, грубо казано, от самата себе си (от компанията майка) със 17% лихва. Ха познайте кой изплати заема - потребителите. После се разбра, че шефовете получавали заплати от порядъка на 60 хил. лева месечно, че и отгоре. Да живей потребителят! Сега пък ДКЕВР й наложи глоба от 200 000 лева, защото таксувала банките като индустриални предприятия, а те били към битовите потребители.
От комисията предупредиха да погледнем в сметките си да не би да ни начисляват такса за пречистване първа степен. Това щяло да означава, че за "Софийска вода" всеки дом е промишлено предприятие. Ако е така, трябвало да си поискаме парите. Сами. ДКЕВР можела само да налага глоби, но не и да накара нарушителя да върне надвзетите суми.
Впрочем дали има наложена глоба? Щото от "Софийска вода" си признаха безобразието с банките, но заявиха, че само им е връчен акт за установяване на административно нарушение и нямат никаква информация за издадено наказателно постановление! Дано глобата да не е кьор фишек. Защото ДКЕВР е установила нарушения и при отчитане на инвестициите на "Софийска вода". Това пък сто на сто означава, че са отчели повече вложени пари, отколкото е в действителност. Сиреч загубите на вода пак ще са си над 60% и ние пак ще плащаме все едно имаме в хола си басейн. Така е по закон. И аква фонтана все по-често няма да блика от чешмите, а от фонтаните на избилите водопроводи. А "Софийска вода" ще продължи да притеснява с телефонни обаждания всеки длъжник. Ще лепи по входовете съобщения, когато трябва да отчита водомерите. Но няма да каже и гък, когато ни оставя без вода по цял ден заради фонтаните по улиците - това го "подавали" на медиите, а те преценявали дали да информират потребителите или не. Колко удобно. И безотговорно.
Така ще е, щом зулумите само се констатират и се приемат за сведение, а потребителят е оставен да се оправя сам. Както може. Без санкцията на държавата обаче, той никак не може. Най-безболезненото за него е да плаща като поп. Може и като индустриално предприятие.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ