03 Юли 2020петък22:59 ч.

"Божури край потока"

Антон Антонов в галерия "ЛИК"

Живописния свят на художника, събран в "Очакване", показва столичният арт салон

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 37

"Очакване" ще нарека тази изложба, втора поред, в галерия "ЛИК". Не само, защото една от картините носи това име, а и поради естеството на конкретния момент. Момент на усилие, на самоограничение на всички, за да се премине надвисналата опасност и се завърнем. Подборът на творбите в изложбата обаче в този смисъл не е нарочен и те не са тематично обвързани. Казват, че след това изпитание животът ще бъде различен. Въпросът е, дали ние ще сме променени. Дали ще съхраним онова "себе", което чувства, съзнава, създава и отпраща писма за неродените. Изпитанието е изпитание за нас самите. Спомням си в детството, когато в дома ни идваха на гости, на големи групи, роднините от Тракия. Бяха оцелели бежанци от погромите по устието на река Марица. Изправили се и продължили хора. А това бяха дни на нескончаем смях. С болката в себе си, те жаждаха живота и го хвалеха в смеха си. И понеже този техен смях все още звънти в мен, аз нямам право да ви предложа изложба, различна от тази на момчето в мен, наречено Антон Антонов."

С тези думи на автора можем да навлезем в живописния свят на художника, изобразен в новите му творби, подредени до 9 юни в галерия "ЛИК" (ул. "Лайош Кошут" 37).

Антон Антонов е роден през 1962 г. в София. Завършва висше художествено образование във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" във Велико Търново, в класа на проф. Ал. Терзиев и проф. Георги Костов, специалност живопис. През 1989 г. е приет за член на СБХ. Негови творби са притежание на колекцията на кметството в град Шизуока и на колекцията на Токийския университет в Япония, на колекцията на кметството в град Чешка Будьовица, на колекции, музеи и галерии в страната, както и на частни колекции в Германия, Италия, Гърция, Франция, Белгия, Португалия, Испания, Холандия, Швейцария, Англия, Китай, Република Турция, ЮАР, Япония, САЩ.

Верен на стила си, Антон Антонов представя прекрасна пролетна изложба с много нежна цветова гама, пейзажи, фигурални композиции и спиращи дъха цветя. Модерно изкуство, маслена техника, стил и класа. Зажаднелите за изкуство зрители ще бъдат очаровани от представените творби, посочват от столичния арт салон.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ