20 Юни 2021неделя22:45 ч.

Българско сдружение с най-ниска цена за част от "Тракия"

Новината, че "Холдинг Пътища" е подал най-евтината оферта за строежа на Лод 4 от магистралата, изстреля акциите на компанията с близо 9 на сто

/ брой: 147

автор:Дума

visibility 1474

Сдружение на девет български фирми, повече от които са на "Холдинг Пътища", даде най-ниска оферта за строежа на последната отсечка от автомагистрала "Тракия" - от Ямбол до Карнобат. Цената на обединението за 47,7-километровия участък е 174,705 млн. лв. без ДДС, стана ясно при отварянето на подадените общо 13 оферти. Само шест от тях обаче бяха признати за валидни, като сред отпадналите се оказа и "Автомагистрали Трейс", чието техническо предложение не отговаряше на изискванията на възложителя на обществената поръчка Агенция "Пътна инфраструктура". Новината, че "Холдинг Пътища" е подал най-ниска оферта за строежа на Лод 4 от магистрала Тракия, изстреля акциите на компанията с близо 9 на сто.
Ако няма проблеми с офертата на "Тракия IV", цената на строежа на последната отсечка от магистралата ще е 2,24 млн. евро с ДДС за километър от пътя . Лот 3 (Нова Загора- Ямбол) на "Тракия" ще се строи от гръцката "Актор" за малко над 1,9 млн. евро за км, а Лот 2 (Стара Загора-Нова Загора) - за 2,2 млн. евро на километър от Обединение "Магистрали Трейс".
Втората най-ниска цена е на обединението между разложката "Балканстрой" и македонската "Гранит", което поиска 198,38 млн. лв. Най-висока цена предложи австрийската "Щрабаг" - 283,8 млн. лв. без ДДС.
През август подписваме договор и правим първа копка за Лот 3, а през септември подписваме договор и правим първа копка за Лот 4, като вече се работи по Лот 2, уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура" преди отварянето на офертите.
"От 13 оферти бяха отворени шест. За Лот 4, виждаме, че те са конкурентни, събрани в малък диапазон", коментира след отварянето на предложенията министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. По думите му изграждането на магистрала "Тракия" е финансово двойно осигурена - заради еврофондовете и заради решението на Министерски съвет. "Лот 2 вече се строи с европейски пари. Апликационната форма е в Брюксел отпреди 2 седмици", каза Росен Плевнелиев. Можем да работим с аванса до 20% от парите, въпреки че одобрението на апликационната форма е до 6 месеца, допълни Плевнелиев за Лот 2 на "Тракия".

Путин и Байдън приеха обща декларация в Женева

автор:Дума

visibility 887

/ брой: 115

Китай изстреля пилотируем космически кораб

автор:Дума

visibility 6050

/ брой: 115

В Испания отпадат маските на открито

автор:Дума

visibility 581

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ