12 Юни 2024сряда09:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българското месо не стига за преработвателите

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 48

"Произвежданото в България сурово месо стига единствено за прясна консумация, но не и за производството на колбаси. Недостигът е фрапиращ и се дължи на малкото отглеждани у нас животни", заяви в Монтана изпълнителният директор на Асоциацията на месопреработвателите в България д-р Светла Чамова, предаде fermer.bg. По думите на д-р Чамова българското животновъдство не е в състояние да задоволи нуждите на фирмите, които трябва да разчитат на внос.
У нас стопаните отглеждат около 500 000 млечни крави. Месодайните са приблизително 10 000 и се явяват едва ли не бутикови, коментира тя. Същото е с агнетата, а месото им е с уникален вкус. Само че за преработка и дума не може да става. Достатъчно са единствено пилетата. Птицеферми има в различни краища на страната и те произвеждат достатъчно, за да задоволят българския пазар, показват данните на Асоциацията на месопреработвателите. Около 400 са месопреработвателните предприятия у нас. 130 от тях членуват в асоциацията и държат 75% от пазара на месо и месни продукти в България.

Пети блок на "Козлодуй" започна работа с новото гориво

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 108

Брюксел може да разследва сделката с Йетел

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 108

1500 евро е глобата в Гърция за пушене в кола с дете

автор:Дума

visibility 425

/ брой: 108

Земеделската земя - 54,5% от общата площ на страната

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 108

Пожар в двореца Версай

автор:Дума

visibility 165

Макрон разпусна френския парламент

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 108

Португалските социалисти с победа на евровота

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 108

По-грамотни?

автор:Деси Велева

visibility 398

/ брой: 108

Звучен шамар

автор:Таня Глухчева

visibility 417

/ брой: 108

Вече наблюдаваме криза на представителността

visibility 338

/ брой: 108

Какъв кредит отпускат за жилище от 150 до 200 000 евро

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 108

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ