18 Октомври 2025събота00:03 ч.

Бум в производството на имитиращи млечни продукти

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 1173

Производство на имитиращи млечни продукти се е увеличило с 30% заради масовата им употреба в заведенията за обществено хранене. Това съобщи пред телевизия "Блумбърг" Симеон Присадашки, зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според д-р Сергей Иванов, микробиолог от Асоциация "Активни потребители" високото водно съдържание над 60% на млечните продукти вече задължително ще се изписва на етикета. Новите изисквания към млечните продукти, обнародвани в началото на месеца, забраняват сиренето с много вода или палмово масло да се продава насипно на витрини. То ще трябва да се предлага само опаковано след изминаване на 3-месечен преходен период. Целта е да се свие потреблението на неистинското саламурено сирене.

Тези норми, по думите на експертите, ще помогнат да се избегне нелоялната конкуренция. Продукти, които съдържат само малка част мляко, са изписвани досега също като "сирене". По думите им съществува разлика между бялото саламурено сирене с водно съдържание от 70% и бялото саламурено сирене по БДС с 54%.

Променете Конституцията

автор:Дума

visibility 714

/ брой: 194

Москва: Подготвя се саботаж срещу „Турски поток“

автор:Дума

visibility 746

/ брой: 194

Тръмп разреши операции на ЦРУ във Венецуела

автор:Дума

visibility 805

/ брой: 194

Накратко

автор:Дума

visibility 664

/ брой: 194

Само традиция ли

автор:Евгени Гаврилов

visibility 738

/ брой: 194

Вместо „манджа“ само „подправки“

автор:Юрий Борисов

visibility 686

/ брой: 194

Родолюбци в спорта

visibility 688

/ брой: 194

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ