12 Юли 2025събота08:03 ч.

Бум в производството на имитиращи млечни продукти

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 1043

Производство на имитиращи млечни продукти се е увеличило с 30% заради масовата им употреба в заведенията за обществено хранене. Това съобщи пред телевизия "Блумбърг" Симеон Присадашки, зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според д-р Сергей Иванов, микробиолог от Асоциация "Активни потребители" високото водно съдържание над 60% на млечните продукти вече задължително ще се изписва на етикета. Новите изисквания към млечните продукти, обнародвани в началото на месеца, забраняват сиренето с много вода или палмово масло да се продава насипно на витрини. То ще трябва да се предлага само опаковано след изминаване на 3-месечен преходен период. Целта е да се свие потреблението на неистинското саламурено сирене.

Тези норми, по думите на експертите, ще помогнат да се избегне нелоялната конкуренция. Продукти, които съдържат само малка част мляко, са изписвани досега също като "сирене". По думите им съществува разлика между бялото саламурено сирене с водно съдържание от 70% и бялото саламурено сирене по БДС с 54%.

Засилват контрола върху ЕРП-та

автор:Дума

visibility 1342

/ брой: 126

Нови правила при "Гражданска отговорност"

автор:Дума

visibility 870

/ брой: 126

Горски служители блокираха пътя при Кресна

автор:Дума

visibility 1093

/ брой: 126

Еврокомисията оцеля

автор:Дума

visibility 1169

/ брой: 126

Мащабни горски пожари на Балканите

автор:Дума

visibility 911

/ брой: 126

САЩ изпратиха оръжия за Украйна

автор:Дума

visibility 936

/ брой: 126

Накратко

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 126

Тупик

visibility 1132

/ брой: 126

Измамите предстоят

visibility 1082

/ брой: 126

Европестене от разум

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 126

Копнеж по нови неща

visibility 1278

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ