22 Юли 2025вторник22:17 ч.

Бум в производството на имитиращи млечни продукти

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 1054

Производство на имитиращи млечни продукти се е увеличило с 30% заради масовата им употреба в заведенията за обществено хранене. Това съобщи пред телевизия "Блумбърг" Симеон Присадашки, зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според д-р Сергей Иванов, микробиолог от Асоциация "Активни потребители" високото водно съдържание над 60% на млечните продукти вече задължително ще се изписва на етикета. Новите изисквания към млечните продукти, обнародвани в началото на месеца, забраняват сиренето с много вода или палмово масло да се продава насипно на витрини. То ще трябва да се предлага само опаковано след изминаване на 3-месечен преходен период. Целта е да се свие потреблението на неистинското саламурено сирене.

Тези норми, по думите на експертите, ще помогнат да се избегне нелоялната конкуренция. Продукти, които съдържат само малка част мляко, са изписвани досега също като "сирене". По думите им съществува разлика между бялото саламурено сирене с водно съдържание от 70% и бялото саламурено сирене по БДС с 54%.

Фалшиви сайтове продават скъпи винетки

автор:Дума

visibility 1688

/ брой: 133

Пожари в Киев след руски удар

автор:Дума

visibility 1333

/ брой: 133

Гореща вълна в Европа

автор:Дума

visibility 1707

/ брой: 133

Управляващите в Токио вече нямат мнозинство

автор:Дума

visibility 1829

/ брой: 133

Накратко

автор:Дума

visibility 1542

/ брой: 133

Съчувствие

автор:Таня Глухчева

visibility 1571

/ брой: 133

В разрез със закона

visibility 1766

/ брой: 133

Нужни са промени

visibility 1271

/ брой: 133

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ