03 Май 2024петък17:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 602

Сирене, което струва под 12-13 лева, е с вложено сухо мляко, заяви председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров пред Нова тв. Той посочи, че за да се направи един килограм сирене са необходими 7 литра краве мляко. Цената му е около 75 ст., което прави 5,25 лева, и още 2 лева отгоре за производствени разходи означава, че буцата излиза от производителя на цена от 7,50-8 лева. В търговската мрежа се слага надценка, която е в рамките на около 40%, и така до потребителя сиренето вече излиза 12-13 лева. Продуктите, които са под тази цена, имат вложено сухо мляко, което е по-евтино, смята Зоров. По повод проверките на Българската агенция за безопасност на храните по магазините за качеството на млечните продукти Зоров посочи, че трябва да има и контрол на произхода на суровината, защото реално законът казва, че българското сирене трябва да е произведено от краве мляко родно производство.

По данни на Министерството на земеделието произведените количества сирена с палмови масла са малко над 5000 тона. През последните месеци обаче се засилва вносът на сухо мляко. Според Зоров това може да се дължи на презапасяване от предприятията, които имат опасения, че вносът може да бъде ограничен заради пандемията.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 967

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 943

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 878

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 981

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1133

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 981

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 917

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1123

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 944

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1053

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ