15 Август 2020събота14:03 ч.

Пардон

Ех, Маркс, Маркс, какъв номер ни погоди

/ брой: 142

автор:Денчо Владимиров

visibility 1419

По повод на последната гангстерска престрелка в Слънчев бряг и мъдрото решение на полицейското министерство да вдигне красиви пропусквателни пунктове за влизане в курорта свое мнение изказа и виден деец на социалистическото, а сега и на капиталистическото ресторантьорство. Той определи като виновен за всичко конкретен човек. Маркс! Обвини го, че след като е написал "Капиталът", в който е дал указания как да се взема собствеността на експлоататорите, после никъде не обяснил как после да се връща тази собственост на ощетените. Та ето защо ставали тези екшъни  по нароилите се ресторанти и хотели по родното Черноморие. Значи за всичко е виновен брадатият Маркс! Трябвало е надлежно да напише втори том на "Капитал"-а, в който да посочи и как цивилизовано пролетариатът да връща отнетото. Пусти мързел марксистки! И ето - вече четвърт век пада такова лутане из държавата на българите! Затова са и тези провали и в икономиката, и в индустрията, и в селското стопанство, и в здравеопазването, и в образованието и къде ли още не. Провали на всеки километър, както се пееше в един марксистки филм. Та като погледнем диалектически, Маркс ще се окаже виновен и за епидемията с дерматита по говедата, за чумата по прасетата, за аномалните горещини, за проблемите в родния футбол, вдигането на щанги и прочие!
Защо наистина, да го пита човек, Маркс не е написал този втори том, та да въоръжи и с него забогателите със стотици частни хотели и ресторанти, с банки, с агенции, фондации и с какво ли не още бивши български марксистки партийни секретари и родата им?
Какво друго остава, освен някак си там, в отвъдното, да си вземе бай Маркс някакъв дълъг творчески отпуск и да седне и да го напише този пусти втори том за нуждите на забогателия номенклатурен български пролетариат. Че иначе - виждате какво става! Стрелби из ресторанти и механи, по арендувани плажове и хотели - иди и чакай като лисицата под лозата да потекат милиарди от туризма.
Ех, Маркс, Маркс, какъв номер ни погоди !Сядай и го пиши този втория том. И по-бързо, докато не са се изпотрепали съвсем по българските земи бившите марксисти...


 

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 195

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 1009

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 720

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 228

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ