17 Юни 2024понеделник12:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горска трапеза

/ брой: 160

visibility 887

Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Фазан по френски

Почистеният, опърлен, измит и подсушен фазан, който е бил окачен да виси 3-4 дни на кука на хладно и проветливо място, се поставя в тенджера, в която са запържени в масло и олио ситно нарязани 60 г сланина, 50 г моркови, 50 г лук, 1 връзка магданоз, 1 стрък мащерка, 3 клонки целина.
Фазанът се запържва до порозовяване. Прибавят се 200 мл сухо бяло вино, 100 мл бульон и ястието се задушава на умерен огън 30-40 минути в похлупена тенджера.
Отделно в 500 мл прясно мляко се варят 500 г кестени с по една щипка сол и захар. Приготвеното пюре след пасиране се изсипва в центъра на голяма чиния, наоколо се нареждат порциите фазан и всичко се залива със соса, получен при задушаването на месото.

Риба по хайдушки

Почистена и измита 800 г бяла риба се разделя на порции, посолява се и се поставя в гърне. Добавят се ситно нарязан 150 г лук, 60 г прясно масло, 12 зърна черен пипер, 1 дафинов лист, ситно нарязана половин връзка магданоз. Гърнето се затваря плътно и се задушава 60 минути в умерена фурна.
Готовата задушена риба се разпределя в 4 чинии и за гарнитура се прибавят 500 г сварени картофи и ситно нарязан копър.

БСП почете паметта на Димитър Благоев

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 112

Променят наредбата за приемните семейства

автор:Аида Ованес

visibility 83

/ брой: 112

Атанас Зафиров начело на БСП до прекия вот

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 112

Над 115 млн. лв. загуби заради тръбите на парното в София

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 112

Лошо време и изгубен багаж - проблем № 1 за туристите

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 112

Шести блок пак спря за авариен ремонт

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 112

EИБ ще ни консултира за новите ПАВЕЦ

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 112

Путин не изключи преговори с Киев

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 112

250 000 срещу крайната десница във Франция

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 112

Консерваторите се сриват на Острова

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 112

Накратко

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 112

Добро начало

автор:Александър Симов

visibility 69

/ брой: 112

Триумфът на етническата партия: защо и как се случи?

автор:Велизар Енчев

visibility 162

/ брой: 112

Преврат в БСП няма

visibility 111

/ брой: 112

Датата - 17.06.2024 г.

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 112

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ