02 Май 2024четвъртък03:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хотелиерите роптаят срещу промени в категоризацията

/ брой: 193

автор:Красимир Кръстьовски

visibility 1418

Подготвяната промяна в Наредбата за категоризиране на заведенията за хранене и развлечения ще доведе до нелоялна конкуренция спрямо бизнеса, занижаване на качеството на храните и услугите и ще даде тласък на сивата икономика. Според Съюза на собствениците в Слънчев бряг предложението на икономическия вицепремиер Даниела Бобева за отпадане на изискването за категоризиране на всички самостоятелни заведения ще увеличи опасността от консумация на некачествени продукти, занижаване на хигиенните и санитарни изисквания, неспазване изискванията за отстоянията и пр.
Близо 300 са временните обекти - тип улични заведения, в най-големия ни курорт. За подобни нарушения минали години бяха затваряни и глобявани десетки заведения по морето. С промяната в Наредбата за категоризиране заведенията ще работят без никакъв контрол, заяви в Бургас хотелиерът Веселин Налбантов. Според негови колеги всички заведения трябва да бъдат с равни изисквания за работа и не би трябвало браншът да е разделен.
"Ако самостоятелните заведения не бъдат категоризирани, това ще доведе до неконкурентна, дъмпингова среда, което е сериозна предпоставка за захранване и развитие на сивата икономика и до създаване на корупционни практики", заяви председателят на УС на съюза Елена Иванова. Според нея в районите, където има сериозна туристическа дейност, както е в курортните комплекси, всичко трябва да бъде категоризирано, за да не се поощрява сивият сектор. По този начин би се гарантирало качеството на продукта. "Ако обектите не са категоризирани, не биха могли да бъдат проверявани от Комисията за защита на потребителите. Няма да са на отчет никъде", подчерта Иванова. От съюза смятат, че предложението на Бобева е подходящо за районите, където няма силен туризъм и икономика, например Странджа, Сакар, Видин и пр.

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ