20 Февруари 2020четвъртък04:29 ч.

И аз имам право на протест!

/ брой: 264

автор:Венко Кънев

visibility 1661

Знам го като университетски преподавател. Цял живот се ровим из книгите. Но в България през последните 25 години развихме една нова наука - как да измамим най-добре ближния си. Паркирате някъде из синята зона на столицата, изпращате СМС и си казвате - колко е лесно и просто. Пет минути преди да свърши времето, ви изпращат любезно СМС, че трябва да се плати още един час. Ето това е истинско обслужване, казва си човек. Натискаш копчето на мобилния телефон за отговор и излиза по незнайни причини само номера на колата, което човек обикновено не вижда и изпраща новото заплащане, като си мисли, че там някъде знаят какво правят. Веднага се получава потвърждение, че е заплатен новият престой. Да, ама на колата има скоба. Викаш възмутен хората с автомобил, на който пише Столична община, и наивно показваш СМС-а с потвърждението и очакваш да ти се извинят и свалят скобата. Но в погледа им прочиташ "още един наивник" и питат ще дадеш ли 30 лева или да си ходят. Да си написал и буквите.
Докато обясняваш за пореден път случая, получаваш още един СМС, в който учтиво ти казват, че ти остават още пет минути време. Това, разбира се, не трогва изпълнителите на Столичната община. Мисля си, добре са го измислили, хем парите за паркиране, хем парите за скобата. Значи тяхната електроника приема парите и потвърждава плащането, но не може да отговори "грешен номер", след като няма букви. Да даваха и банкоматите така пари, но те все казват "грешка".
Професорите имаме още много да се учим. Ако студентите не бяха заети с това да свалят правителството, бих ги повел към общината, но пък и те рядко карат автомобили. Мога да се оплача на ул."Будапеща" 17, където всички ме препращат, но не искам да показвам още веднъж колко съм необразован в новата наука, измислена от олигарсите с помощта на политиците в името на демокрацията. Но отпред стои името Софийска община.
                           

БСП настоява за по-голям контрол върху бизнеса с отпадъци

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 35

Камионите и автобусите ще плащат за само 3 хил. км пътища

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 35

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 35

Прокуратурата поиска от КЕВР проверка на цялата ВиК мрежа

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 35

Ердоган се закани с операция в Идлиб

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 35

Силите на Хафтар обстреляха кораб с оръжие в Триполи

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 35

Eвросъюзът създава единен пазар на данни

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 35

Наричате ги бандити, а те са светци...

автор:Христо Георгиев

visibility 197

/ брой: 35

Езиковото измерение на упадъка

автор:Любомир Калев

visibility 116

/ брой: 35

Датата

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 35

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ