19 Септември 2019четвъртък19:00 ч.

И аз имам право на протест!

/ брой: 264

автор:Венко Кънев

visibility 1493

Знам го като университетски преподавател. Цял живот се ровим из книгите. Но в България през последните 25 години развихме една нова наука - как да измамим най-добре ближния си. Паркирате някъде из синята зона на столицата, изпращате СМС и си казвате - колко е лесно и просто. Пет минути преди да свърши времето, ви изпращат любезно СМС, че трябва да се плати още един час. Ето това е истинско обслужване, казва си човек. Натискаш копчето на мобилния телефон за отговор и излиза по незнайни причини само номера на колата, което човек обикновено не вижда и изпраща новото заплащане, като си мисли, че там някъде знаят какво правят. Веднага се получава потвърждение, че е заплатен новият престой. Да, ама на колата има скоба. Викаш възмутен хората с автомобил, на който пише Столична община, и наивно показваш СМС-а с потвърждението и очакваш да ти се извинят и свалят скобата. Но в погледа им прочиташ "още един наивник" и питат ще дадеш ли 30 лева или да си ходят. Да си написал и буквите.
Докато обясняваш за пореден път случая, получаваш още един СМС, в който учтиво ти казват, че ти остават още пет минути време. Това, разбира се, не трогва изпълнителите на Столичната община. Мисля си, добре са го измислили, хем парите за паркиране, хем парите за скобата. Значи тяхната електроника приема парите и потвърждава плащането, но не може да отговори "грешен номер", след като няма букви. Да даваха и банкоматите така пари, но те все казват "грешка".
Професорите имаме още много да се учим. Ако студентите не бяха заети с това да свалят правителството, бих ги повел към общината, но пък и те рядко карат автомобили. Мога да се оплача на ул."Будапеща" 17, където всички ме препращат, но не искам да показвам още веднъж колко съм необразован в новата наука, измислена от олигарсите с помощта на политиците в името на демокрацията. Но отпред стои името Софийска община.
                           

БНТ ядоса Киев, показа карта на Украйна без Крим

автор:Дума

visibility 125

Системата на НАП - пълна със слабости

автор:Дума

visibility 76

Има ли бизнес кръг около кмета в София, пита Мая Манолова

автор:Дума

visibility 254

Гроздоберът подрани заради климатичните промени

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 180

3,1% е реалният икономически ръст през 2018 г.

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 180

Банките ще отделят 0,5% от кредитите като буфер от октомври

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 180

Обсъждат международен консорциум за АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 180

И Съветът на ЕС одобри Кьовеши

автор:Дума

visibility 119

Франция и Италия с обща стратегия за мигрантите

автор:Дума

visibility 97

Пакетът "Мобилност" остава в дневния ред на Европарламента

автор:Дума

visibility 84

Грета Тунберг говори пред Конгреса в САЩ

автор:Дума

visibility 155

Обяснението за Великова беше "Или тя, или аз"

автор:Дума

visibility 260

Поети с белезници

автор:Лозан Такев

visibility 179

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ