07 Юни 2020неделя10:22 ч.

Инспекциите по морето продължават

Само за две вечери изкараха на светло 1.5 млн. лв. оборот на нощни заведения

/ брой: 187

автор:Дума

visibility 810

По цялото Чрноморие започнаха нови масови данъчни проверки. Стотици инспектори, включително командировани от вътрешността на страната, следят за укрити обороти и данъчни нарушения в хотели, ресторанти, дискотеки и други търговски обекти.
При проверки, извършени през последните 2 уикенда по цялото Черноморие, е изкаран "на светло" 1.5 млн. лв. оборот на нощни заведения, като ДДС от тази сума е 300 хил. лв. Това съобщи вчера във Варна изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Той уточни, че във финансово отношение клубовете по Северното Черноморие са по-дисциплинирани от тези по Южното. "По Южното Черноморие имаше една дискотека, която не бе декларирала нито лев приходи." Стефанов посочи, че най-честите нарушения на нощните клубове са неиздаване на касови бонове, опити за прикриване на ДДС, неотчитане на реалните обороти, както и неосигуряване на служители. Той каза още, че има практика всяка година дискотеките да се стопанисват от различни фирми, за да се избегне плащането на стари задължения.
Най-фрапиращата констатация от проверките на Национална агенция за приходите (НАП) в заведенията по Черноморието е, че едно от тях отчита 14 пъти увеличение на оборота си пред данъчните инспектори. "Извършени бяха проверки в 6 заведения във Варна и в Златни пясъци. Проверките започнаха още от петък. Нямаше нито едно изрядно заведение от проверените. В различна степен дискотеките и нощните клубове не спазват данъчното законодателство, като във всеки случай ставаше дума за неотчитани обороти в последните седмици", заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров.
До края на август всички заведения по морето ще бъдат подложени на постоянен данъчен контрол. "При отчетено сериозно разминаване между обявен оборот и регистрираното на касовия апарат ще бъдат възложени ревизии. За заведенията, от една страна, съществува санкция за неотчитане на оборота, която може да достигне до 10 хил. лв. Другата, по-сериозна санкция, е в хода на ревизията да бъдат определени данъчните задължения за няколко години назад на база на откритото наблюдение през активния сезон през 2010 г.", обясни още говорителят на НАП.
 

Испания отваря нощните клубове

автор:Дума

visibility 155

Нови 125 заразени c коронавирус в Македония

автор:Дума

visibility 188

Хиляди на протест срещу расизма в Лондон

автор:Дума

visibility 186

Датата

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 988

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ