Клетки с живи цветя са хит на сватбите
Декорациите за младоженските тържества са вдъхновени от мотивите на четирите сезона - пролет, лято, есен, зима
/ брой: 71
Сред най-оригиналните предложения за декорация на сватбените тържества са метални клетки, аранжирани с живи или изкуствени цветя, които се очаква да се превърнат в тотален хит този сезон. Любопитен акцент е използването в аранжирането на естествени материали - дърво, камък и др., които са в унисон с нашумялата напоследък екомода във всичко. Малки сандъци и декоративни лейки за цветя, плодове, кафе, житни класове, шишарки, сухи листа и елементи от природата също са включени в сватбените декорации през 2013 г. Не са пренебрегнати и традиционните цветни аранжировки, които сe комбинират с перли, сребърни пеперуди и плуващи свещи.
Тези и други тенденции в организирането на младоженските тържества бяха представени по време на "Grand Wedding Show". Четвъртото издание на изложението се проведе, както ДУМА писа, в Гранд хотел София, където през последните години повече от 320 влюбени двойки са отпразнували своя сватбен ден. Сред най-новите предложения за младоженците е първият им съпружески танц да е на избрана от тях песен под съпровода на саксофон. Тенденция за провеждането на сватби е да се направи специален ритуал по подписване на място в хотела, за който специалист-актьор подготвя сценарий с най-интересните моменти от връзката им. Могат да бъдат вплетени и елементи от традиционната брачна церемония, уточни за ДУМА Ралица Узунова от Гранд хотел София.
Най-новото предложение в менюто за тържеството е така наречената Порцеланова сватба, включваща салата айсберг, краставици, моркови, авокадо и заливка от лимон и зехтин. За предястие се препоръчват антипасти с пълнени гъби, печени тиквички, моцарела, колбас нострано, маринован артишок и пармезан. Основното ястие включва пилешко филе с бекон и пълнеж от сирена, орехи и естрагонов сос, печени картофи с билково масло и зеленчуци "рататуй". Ако на гостите им остане място за следястие, може да се насладят на селекция вносни колбаси с чери домати и див лук. Тенденцията при тортите т.г. е те да са на два или три етажа, като акцент са флоралните мотиви.
Готвачите препоръчват за сватбено меню традиционните за нашата трапеза меса, като е добре в избора младоженците да се водят предимно от своите предпочитания, а не да се опитват да отговорят на всеки вкус. Задължително обаче е да се спазят изискванията към храната на различните религии, правилата за пости, хора с алергии и вегетарианци. Добра идея е да се изготви отделно меню за децата, съобразено с техния вкус, за да се почувстват специални гости на сватбата.