25 Октомври 2020неделя12:13 ч.

Такива работи

Криза в жанра

/ брой: 161

автор:Веселин Стоянов

visibility 2658

Странно обяснение за отсъствието на депутатите на ГЕРБ даде зам.-шефът на ПГ Красимир Велчев. Според него парламентаристите пестят пари на държавата, като не ходят на работата, за която са избрани от гражданите. Дори изчисли, че хазната вече е захранена с над 250 хил. лв. само за месец от заплати и всички съпътстващи харчове покрай един депутат - командировачни, транспорт и пр.
Така пише по вестниците.
Ма, това ГЕРБ открай време е много полезно за държавата. Щото под "пр." стоят хиляди безплатни обяди, стотици учитиво изслушани прошения, няколко десетки обещания и пр. И при това ще им впишат трудов стаж в същите трудови книжки, в които иначе не вписват на обикновените граждани. Това отличава депутата от простосмъртния, ако питате мен. Ако редовият гражданин вземе, че се разболее, диването му с диване, редовият му собственик има пълното право да го уволни, щото редовият депутат си хванал оная работа (депутатската карта де!) и не отишъл на работа, за да гласува някой си закон, който да защити редовия гражданин. Който иначе се явява работодател на редовия депутат.
Шантава работа... Иди, че разбери!
Обаче ясно е само едно - диването е редовият гражданин!
Друг пък един, наречен Манол Глишев - млад историк, поет и преводач, направил следното откритие: "Наистина повтаряме историята си. Намирам нещо като ритъм или закономерност поне от 1992 г. насам. Управляват ни месия Х, после БСП, после месия Y, после пак БСП, после месия Z и пак БСП... А месиите обикновено се оказват крайно съмнителни, да не говорим, че самата БСП просто не бива да съществува." Ех, Глишев, Глишев, Маноле и историко, поради що се мъчиш да съчиняваш уравнения като накрая не ти излиза сметката!? Или си казваш: ние да посочим вечния виновник (БСП!!!) пък да става каквото ще.
И какво излиза? X, Y и Z могат да не ходят на работа, а накрая БСП не трябва да съществува. Почна да ми писва. Даже от самата БСП, която позволява по нея да пълзят хлебарки, големи колкото средния ми пръст. От същата БСП, която вместо да бъде начело на протестите по улиците, изтика напред онзи там Пеевски и стана за смях и сълзи, както никога не е било през цялата й повече от 130-годишна история. От вечните и неудачни кадрови промени, на които обществото не престава да се чуди.
Което означава само едно - обществото все още има надежда в БСП. Същият онзи редови гражданин, за когото говорихме по-горе, тайно в себе си очаква именно от БСП да се случи нещо. Друг е въпросът дали самата партия вече е в състояние да храни такива надежди. Но трябва и е длъжна поне да не носи разочарование. Защото лявото не е само място в пространството и когато хората наистина търсят нещо ново, това не означава, че те отиват надясно. Вероятно по-нагоре и по-високо, но в никакъв случай надясно. А днес БСП е на ръба на дясното.
Накрая ще излезе, че един Волен Сидеров защитава бедните. Ама иска да носят униформи... И ДПС. Те пък мълчат и само се усмихват конспиративно. Ако се вгледаш - тия, които са в крайно лявото, всъщност се опират в дясното.
А самото дясно почина! На погребението Костов, главният гробокопач, тия дни помаха с ръка и си тръгна. Казват към къщи (да нагледа вилата, че напоследък едни...) и никак не е чудно, той вече направи години, които стигат да не го закачат от прокуратурата за нищо. Другите - да му мислят! Изобщо, както биха казали Иля Илф и Евгени Петров, криза в жанра!
Сега на мода са олигарсите. Те са нещо като Бог или онова Неси от езерото! Никой не ги е виждал, но всеки ги знае. Онзи ден по един телевизор казаха, че били към шестотин. Представяте ли си шестотин олигарси! Миии, падат се по един на десет хиляди избиратели. Какво се чудите на изборните резултати!? То, наредили олигарх до олигарха, после седнали и се чудят. Сега като променим конституцията ще кръстим България - Олигархична Република България. ОРБ!!! И ГЕРБ ще се върнат на работа в парламента. И Иван Костов. И въобще всички ще бъдат представени в Народното събрание. От Лъвов мост до Орлов мост. После и в други градове.
Такива работи...

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 910

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 201

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 45

Бунтове и грабежи в Нигерия

автор:Дума

visibility 118

Избори и референдуми по света

автор:Дума

visibility 142

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 839

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1330

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 552

/ брой: 202

Датата

автор:Дума

visibility 387

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ