21 Септември 2020понеделник03:02 ч.

Мистерии

Най-зловещите места в света

Морето на дявола и Триъгълникът в Аляска изместиха Бермудския триъгълник в класацията

/ брой: 223

автор:Зорница Веселинова

visibility 2945

Британският Институт за статистика на паранормални явления оповести поредния си доклад за най-опасните и зловещи места в света. В него се посочва, че трета поредна година два района на земното кълбо изместват прословутия Бермудски триъгълник от първото място в класацията: Морето на дявола и Триъгълникът в Аляска.
Морето на дявола, известно още като Триъгълникът на Дракона, е на 128 км южно от Токио. Разположено е между Япония, о-в Гуам и северната част на Филипините. Местните хора съвсем заслужено го наричат Гробището на Пасифика. В края на януари 1955 няколко японски вестника публикуват материали за 11 кораба и 2 рибарски гемии, изчезнали яко дим от май 1949 до декември 1953 в Морето на дявола. В периода 1970-1980 пак там буквално са се "изпарили" 24 плавателни съда. Най-трагична е 1981, когато в течение само на 8 денонощия потънали 6 кораба. Веднага след тази трагедия японското правителство сформирало специална комисия и отпуснало 2,5 млн. йени за изследване на опасния район. Там е инсталирана модерна метеорологична апаратура, която следяла и все още следи климатичните условия и състоянието на водния басейн. Обаче анализът на огромното количество информация изобщо не обяснява гибелта на плавателните съдове и техните екипажи.
Северозападната част на Пасифика, където е прословутото Море на дявола, е на първо място по брой на тайфуните в този район на света. Годишно там бушуват 37 тайфуна. Доста специалисти смятат, че именно те са причината за тайнственото и внезапно изчезване на кораби, рибарски гемии и лодки. Но в други райони на света също вилнеят такива бури. Обаче те не причиняват такива щети.
Акваторията на Морето на дявола обхваща много вулканични острови. Доказано е, че и вулканите не са причината за изчезването на плавателните съдове. Невинни са и многото подводни скали.
Морето на дявола буквално е всмукало и доста самолети. Според статистика на токийския Център за природни бедствия, в периода 1980-2000 там са пропаднали 7 пътнически лайнера и 26 малки аероплана. Местното население разказва легенди за огнедишащи дракони, които изригвали срещу птиците жар, подобна на разтопена лава, и ги погубвали.  Хората от този район са убедени, че тази жар е взривила самолетите, смятани за безследно изчезнали.
Напоследък очевидци разказват надълго и нашироко за странни обекти с форма на пура, пумпал и диск, които изскачали с огромна скорост от океана, "висели" над кораби и лодки и "препускали" над и под самолети. Засега съществуването на тези обекти е под въпрос.
Преди 29 години американският учен Чарлз Берлиц издаде книгата си "Триъгълникът на Дракона", в която описва умопомрачителни случки за внезапно изчезнали кораби и самолети в едноименния район. В нея той казва в прав текст, че броят на тези мистериозни катастрофи ще се увеличава с течение на времето, понеже ще се увеличава броят на извънземните, които ни наблюдават и са виновни за внезапното "изпаряване" на кораби и самолети.
Колеги на Берлиц опитаха да оборят тезата му с доводи от рода на "извънземни не се мяркат на планетата ни, повишената вулканична активност в района на Дяволския триъгълник поражда цунами и гибелни водовъртежи, които всмукват плавателни средства и самолети". Но тези доводи се оказаха менте.
Мистериозно изчезналите кораби и аероплани в областта Джун край планината Анкоридж, известна като Триъгълника на Аляска, също са много. Местните хора вярват, че там има сборище на зли духове, които имат пряко отношение към гибелта им.
Първият инцидент в Триъгълника на Аляска е през 1950, когато самолет с 44 пътници, летящ от Анкоридж към Тексас, внезапно изчезнал. Разследващият екип не открил никакви следи от катастрофа, никакви останки от аероплан, никакви човешки трупове.
През 1993 американски учени обнародвали доклад за резултатите от тяхно изследване в Триъгълника на Аляска. Те пишат, че на 83 км от гр. Анкоридж открили голяма пирамидална структура, построена преди хиляди години от създания, дошли от небето.
Няколко десетки археолози и физици потърсили пирамидата, но не я намерили.Магнитни и гравитационни аномалии са сред виновниците за странните произшествия


Учени от цял свят систематизираха всички теории за причините, предизвикали мистериозното изчезване на плавателни съдове и самолети в Морето на дявола и Триъгълника в Аляска. Списъкът е доста дълъг, включва и твърде екзотични хипотези. Като виновници за многото трагедии са посочени пришълци от други светове, жители на легендарния изчезнал континент Атлантида, които се криели в морските и океанските дълбини, магнитните аномалии, усукванията на земното гравитационно поле, петото измерение и още какво ли не.
Много специалисти потвърждават, че в някои зони са регистрирани мощни електромагнитни бури, генерирани в земните недра. Но белите са ставали и стават само в споменатите райони.
Доста лаици обясняват гибелта на корабите и самолетите с тайнствено въздействие на Луната. Други пък посочват като виновници микроскопични черни дупки - обекти с чудовищна гравитация, поглъщащи материята. Но всичко това е недоказана екзотика.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 179

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 70

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 178

Заразените с коронавирус по света надхвърлиха 31 милиона

автор:Дума

visibility 123

Над 200 000 починали от коронавирус в САЩ

автор:Дума

visibility 487

Как търпим това десет години?!

visibility 1143

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 548

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 432

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 818

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ