13 Декември 2019петък18:27 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС

автор:Дума

visibility 702

Да бъде създадена временна комисия, която да разгледа всички предложения за промени в Изборния кодекс, предложиха от БСП по време на консултациите, свързани с изборните правила. От ДПС подкрепиха идеята и също признаха, че проблемите в изборния закон са много и създават пороци в изборния процес. На срещата присъстваха още депутати от "Обединени патриоти" и ВОЛЯ, които също подкрепиха предложенията за изчистване на проблемите в Изборния кодекс. Очаквано от ГЕРБ не дойдоха на консултациите, инициирани от БСП.
Идеята, около окоято се обединиха останалите политически сили, е да се създаде временна комисия, която след експертно обсъждане да изработи промени в Изборния кодекс. В комисията ще участват представители на всички парламентарни групи.
Целта ни е обща - да се гарантира честен и прозрачен вот и да се даде възможност на българските граждани да гласуват свободно и да изразят волята си такава, каквато е, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изрази съжаление, че ГЕРБ не са се отзовали на поканата за разговори, но подчерта, че остават отворени за нови срещи. По време на днешните конкултации всички партии са направили своята оценка за изборния процес и са дали конкретни предложения за подобряване на изборното законодателство.
Участниците са взели решение да предложат в пленарна зала създаването на Временна анкетна комисия, която да разгледа, обсъди и обобщи всички идеи и да направи предложения за решение, които да влязат отново в зала като общи предложения за промени в ИК.
Обединихме се, че има проблеми в Изборния кодекс и изборния процес, коментира Йордан Цонев от името на ДПС. Той повтори предложението, коментирано от Корнелия Нинова и добави, че поканата за разговори с ГЕРБ остава.

Вдигат цените на над 200 клинични пътеки

автор:Дума

visibility 5

Въвеждат помощи за вода от догодина

автор:Дума

visibility 45

Корнелия Нинова: БСП са хората, те чертаят бъдещето й

автор:Дума

visibility 142

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 240

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 112

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 240

Кремъл изгони двама германски дипломати

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 274

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 274

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 338

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ