14 Юли 2020вторник00:43 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Нова комисия за промени в Изборния кодекс искат БСП и ДПС

автор:Дума

visibility 940

Да бъде създадена временна комисия, която да разгледа всички предложения за промени в Изборния кодекс, предложиха от БСП по време на консултациите, свързани с изборните правила. От ДПС подкрепиха идеята и също признаха, че проблемите в изборния закон са много и създават пороци в изборния процес. На срещата присъстваха още депутати от "Обединени патриоти" и ВОЛЯ, които също подкрепиха предложенията за изчистване на проблемите в Изборния кодекс. Очаквано от ГЕРБ не дойдоха на консултациите, инициирани от БСП.
Идеята, около окоято се обединиха останалите политически сили, е да се създаде временна комисия, която след експертно обсъждане да изработи промени в Изборния кодекс. В комисията ще участват представители на всички парламентарни групи.
Целта ни е обща - да се гарантира честен и прозрачен вот и да се даде възможност на българските граждани да гласуват свободно и да изразят волята си такава, каквато е, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изрази съжаление, че ГЕРБ не са се отзовали на поканата за разговори, но подчерта, че остават отворени за нови срещи. По време на днешните конкултации всички партии са направили своята оценка за изборния процес и са дали конкретни предложения за подобряване на изборното законодателство.
Участниците са взели решение да предложат в пленарна зала създаването на Временна анкетна комисия, която да разгледа, обсъди и обобщи всички идеи и да направи предложения за решение, които да влязат отново в зала като общи предложения за промени в ИК.
Обединихме се, че има проблеми в Изборния кодекс и изборния процес, коментира Йордан Цонев от името на ДПС. Той повтори предложението, коментирано от Корнелия Нинова и добави, че поканата за разговори с ГЕРБ остава.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 132

Рекорд на заразени за ден в света

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 132

Вучич отхвърли руска намеса

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 132

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 132

Дуда печели на косъм

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 130

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2151

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ