07 Април 2020вторник14:30 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Нови формации, стари слабости

Слави Бинев и партньорите му поискаха по-бързо телепортиране на Борисов и кабинета му в историята

/ брой: 163

автор:Тихомир Стойчев

visibility 1715

Тъкмо когато премиерът Бойко Борисов се похвали, че правителството му има министри, които ще останат в историята, спортният му и политически опонент Слави Бинев заяви готовност от името на новата политическа формация ГОРД телепортирането на кабинета да бъде осъществено ускорено и успешно.
На пресконференция в залата на агенция София прес Бинев и дошлите да го подкрепят Юлиана Дончева, която се изяви и като водещ на мероприятието, Петко Ковачев от Института за зелена енергия и Валентин Симов от ПП "Зелените", огласиха данни, с които искаха да потвърдят тезите си:
- правителството на ГЕРБ провежда престъпна политика;
- концесионирането в добива на злато и редки метали е организирано и отдадено на чужди фирми с умисъл за гарантиране на чужди и корупционни интереси;
- в частност това най-силно личи посредством екологичната им и енергийна политика;
- управляващите използват МВР за натиск;
- обществото умишлено е подложено на дезинтегриращо въздействие;
- премиерът Бойко Борисов е диктатор и се държи като генерал-губернатор;
- България с това правителство е абсурдна държава;
- управлението на ГЕРБ е тумор, който трябва да бъде изрязан от тялото на България;
- за тази цел ГОРД са готови да работят с всички, които са загрижени за страната.
Основните тези на Бинев бяха подкрепени от "зелените" му партньори. Те заявиха, че виждат опасност от диктатура, при което Бойко Борисов ще се изкуши да натиска всички и всичко, да мачка противниците си, като ще цели по този начин да остане доминираща политическа сила.
По всичко личи, че и сега се изземат бизнес територии, хора се принуждават да мълчат, условия да могат да работят се дават само на близки до властта и лоялни към управляващата партия. Тенденцията да се произвеждат манипулативно различни нови екоорганизации цели, от една страна, да бъдат дискредитирани автентичните, и от друга, да се осигури подкрепа за правителствената политика.
Като най-фрапиращи примери, които илюстрират наличие на корупция и бизнес интереси на хора от "клиентелистката" ГЕРБ, бяха цитирани данни за Лот 22, включващ магистралния участък Юндола-Якоруда-Разлог; Разлог-Гоце Делчев-Садово; отдаването на терени на фирмата "Юлен", както и за добивната компания за редки метали в Челопеч "Дънди Прешъс". Според Бинев с последната фирма най-големият проблем са договорените концесионни такси, които не са съобразени с играта на цените на златото и други редки метали на международните борси, както и износа и преработката на руда в трета страна, което не позволява осъществяване на какъвто и да било контрол върху чуждата фирма от страна на държавата и институциите.
От ГОРД заради всичките тези констатации са подали информация до различните власти, министерства и институции. Първо е бил сигнализиран главният прокурор, но отговор не бил получен. Поради липсата на каквато и да било реакция в страната, ГОРД чрез евродепутата Слави Бинев подали идентична информация в Еврокомисията и Съвета по регионите.
Сред европейските адресати са цитирани комисарите на ЕС по правосъдието Вивиан Рейдинг, по вътрешните работи Сесилия Малстрьом, по околната среда Янеш Поточник, по регионалната политика Йоханес Хаан и президента на регионите Мерседес Бресо. Сигналите, както обикновено, щели да бъдат качени и в сайта на движението.
Както повечето новоучредени политически движения и партии обаче, ГОРД и партньорите му не дадоха отговор на най-важните въпроси:
- кога тръгват на битка за властта и в състояние ли са да предизвикат провеждане на предсрочни избори;
- кои са основните според тях ключови политически въпроси за България и какво решение предлагат те самите;
- разполагат ли с достатъчен кадрови ресурс за предявяване на претенции и участие във властта;
- какъв е конкретният периметър от политическия спектър, в който според тях е възможно взаимодействие с други партньори.

Провал в срещата на ОПЕК+ може да свали петрола под 10 долара

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 66

Доверието в промишлеността се срина през март

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 66

ЕК: България не трябва да спира сезонните работници

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 66

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

автор:Дума

visibility 365

833 починали от коронавирус във Франция за денонощие

автор:Дума

visibility 226

Норвегия овладя коронавируса

автор:Дума

visibility 506

Спад на заразата в няколко държави

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 66

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 1108

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1182

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ