22 Ноември 2019петък09:34 ч.

Нови формации, стари слабости

Слави Бинев и партньорите му поискаха по-бързо телепортиране на Борисов и кабинета му в историята

/ брой: 163

автор:Тихомир Стойчев

visibility 1534

Тъкмо когато премиерът Бойко Борисов се похвали, че правителството му има министри, които ще останат в историята, спортният му и политически опонент Слави Бинев заяви готовност от името на новата политическа формация ГОРД телепортирането на кабинета да бъде осъществено ускорено и успешно.
На пресконференция в залата на агенция София прес Бинев и дошлите да го подкрепят Юлиана Дончева, която се изяви и като водещ на мероприятието, Петко Ковачев от Института за зелена енергия и Валентин Симов от ПП "Зелените", огласиха данни, с които искаха да потвърдят тезите си:
- правителството на ГЕРБ провежда престъпна политика;
- концесионирането в добива на злато и редки метали е организирано и отдадено на чужди фирми с умисъл за гарантиране на чужди и корупционни интереси;
- в частност това най-силно личи посредством екологичната им и енергийна политика;
- управляващите използват МВР за натиск;
- обществото умишлено е подложено на дезинтегриращо въздействие;
- премиерът Бойко Борисов е диктатор и се държи като генерал-губернатор;
- България с това правителство е абсурдна държава;
- управлението на ГЕРБ е тумор, който трябва да бъде изрязан от тялото на България;
- за тази цел ГОРД са готови да работят с всички, които са загрижени за страната.
Основните тези на Бинев бяха подкрепени от "зелените" му партньори. Те заявиха, че виждат опасност от диктатура, при което Бойко Борисов ще се изкуши да натиска всички и всичко, да мачка противниците си, като ще цели по този начин да остане доминираща политическа сила.
По всичко личи, че и сега се изземат бизнес територии, хора се принуждават да мълчат, условия да могат да работят се дават само на близки до властта и лоялни към управляващата партия. Тенденцията да се произвеждат манипулативно различни нови екоорганизации цели, от една страна, да бъдат дискредитирани автентичните, и от друга, да се осигури подкрепа за правителствената политика.
Като най-фрапиращи примери, които илюстрират наличие на корупция и бизнес интереси на хора от "клиентелистката" ГЕРБ, бяха цитирани данни за Лот 22, включващ магистралния участък Юндола-Якоруда-Разлог; Разлог-Гоце Делчев-Садово; отдаването на терени на фирмата "Юлен", както и за добивната компания за редки метали в Челопеч "Дънди Прешъс". Според Бинев с последната фирма най-големият проблем са договорените концесионни такси, които не са съобразени с играта на цените на златото и други редки метали на международните борси, както и износа и преработката на руда в трета страна, което не позволява осъществяване на какъвто и да било контрол върху чуждата фирма от страна на държавата и институциите.
От ГОРД заради всичките тези констатации са подали информация до различните власти, министерства и институции. Първо е бил сигнализиран главният прокурор, но отговор не бил получен. Поради липсата на каквато и да било реакция в страната, ГОРД чрез евродепутата Слави Бинев подали идентична информация в Еврокомисията и Съвета по регионите.
Сред европейските адресати са цитирани комисарите на ЕС по правосъдието Вивиан Рейдинг, по вътрешните работи Сесилия Малстрьом, по околната среда Янеш Поточник, по регионалната политика Йоханес Хаан и президента на регионите Мерседес Бресо. Сигналите, както обикновено, щели да бъдат качени и в сайта на движението.
Както повечето новоучредени политически движения и партии обаче, ГОРД и партньорите му не дадоха отговор на най-важните въпроси:
- кога тръгват на битка за властта и в състояние ли са да предизвикат провеждане на предсрочни избори;
- кои са основните според тях ключови политически въпроси за България и какво решение предлагат те самите;
- разполагат ли с достатъчен кадрови ресурс за предявяване на претенции и участие във властта;
- какъв е конкретният периметър от политическия спектър, в който според тях е възможно взаимодействие с други партньори.

Турски шофьори блокираха АМ „Марица“

автор:Дума

visibility 0

Жълт код за валежи в 12 области на страната

автор:Дума

visibility 25

315 000 българи са на воден режим

автор:Юлия Кулинска

visibility 131

/ брой: 225

Падат ограниченията за покупка на ниви от чужденци

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 225

Харчим най-малко за храна в заведения

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 225

Продадени са 50 кг суджук, заразен с листерия

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 225

От бранша признаха, че таксите на банките поскъпват

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 225

Автобус помете колона автомобили в Германия

автор:Дума

visibility 15

Намесиха България в шпионски скандал

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 225

Кисинджър се опасява от война САЩ - Китай

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 225

Макрон работи за богатите

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 225

Пред важен изпит

visibility 201

/ брой: 225

Пиянството и агонията на един народ

visibility 255

/ брой: 225

Датата

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 225

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ