21 Юни 2021понеделник19:10 ч.

Няколко думи

Няма "разбиране"!

/ брой: 181

автор:Ина Михайлова

visibility 3101

Призивът президентът Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов да си стиснат ръцете се разстила като димна завеса. Той - Добрият, Рицарят, Спасителят, Благодетелят, предлага помирение на тъпанара-метежник. Партийци, кандидат-партийци, социолози и прочие изразители на т.нар. обществено мнение едва ли не сочат подобна стъпка като наложителна, неизбежна, единствено възможна и спасителна.

Абе, хора, добре ли сте?!

Може ли човек да стисне ръката на Онуй, дето е изрекло по негов адрес: "Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к... се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к... не може да е държавен глава тоя тъпанар..."

Как ще седне Радев да се "разбира" с подобно нисшесловие? Да не е... Кой?!

Виж, има обаче Онуйки и Онуйци, които, независимо от изреченото по техен адрес, няма проблем да седнат и да се "разбират".

Например Цвета Караянчева. Че какво й пречи на жената, наречена от Същия с гнусните уста "проста кърджалийска..."? Тя сяда и се "разбира".

Томислав също се "разбира". Колко е чувал такива... По чий ли не адрес...

С Него се разбират "тулупи", "мисирки", "тъпанари", "деребеи" и прочие иже нарицаеми по Неговата воля слуги и пажове.

"Разбира" се с Него и глашатаят от Агенция "Пътна инфраструктура", когото Борисов прати да бие тъпана и да се излага за нещо, което Той лично е направил.

Знайни и незнайни, стиснали в обръчите си остатъците от държавата, се "разбират" с Тях. Има ги във всеки град и село, във всяко министерство и агенция. Тук - обществена поръчка, там - договор за възлагане, на трето място - хонорар. Седят и се "разбират". Ръкопляскат и целуват ръце. 

С Него се "разбират" и Данаил Кирилов, и Красимир Каракачанов, и Веселин Марешки, и Валери Симеонов, и Деница Сачева, и Тома Биков... На тях нищо, ама нищо не им пречи.

Какво викал главният прокурор Иван Гешев според запис на глас, който прилича на Борисовия: "Аз обичам да се праим на луд, ама вие се правите много успешно". Затуй и тези двамата се "разбират". Засега и все още.

Може ли президентът да седне да се "разбира" с мафията? С господаря на чекмеджето с пачките и кюлчетата? С притежателя на пистолета на нощното шкафче? Да легитимира корупцията и мутренското управление на държавата?

Румен Радев и Бойко Борисов няма как да си стиснат ръцете. Няма как да седнат и да се "разберат", да се договорят и да се спазарят. И не защото е късно, а защото е невъзможно.

Фалираха 10% от фирмите за текстил и обувки

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 116

Българските зеленчуци изчезват от пазара

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 116

Чуждите инвестиции намаляха с 63 на сто

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 116

Путин дава милиарди за социални мерки

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 116

Иранците избраха краен консерватор за президент

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 116

Армения гласува на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 116

Съсипия

автор:Валентин Георгиев

visibility 319

/ брой: 116

Заедно сме по-силни

автор:Юлия Кулинска

visibility 352

/ брой: 116

130 години БСП - 130 депутата в бъдещия парламент

автор:Деси Велева

visibility 479

/ брой: 116

Невероятните приключения на акад. Николай Тодоров

автор:Мирослав Попов

visibility 411

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ