26 Октомври 2020понеделник15:46 ч.

Такива работи

По-добре лош секс, отколкото никакъв

/ брой: 250

автор:Веселин Стоянов

visibility 3233

Така съветват познавачите на човешките души, не за друго, а защото тяхната работа е да съветват. Колкото до секса, знам, че всеки предпочита да дава лоши примери, отколкото добри съвети, затова предлагам да оставим темата на специалистите и да се върнем към дневния ред на човечеството, което населява Отечеството.
А дневният ред е такъв - като спихнаха революционните протести на "богатите и красивите", някой (май същият!) от задкулисието сръчка студентите да зарежат учението и да се захванат с уреждането на държавата. Щото те били бъдещето на човечеството и всичко зависело от тях. Вярно е, че са бъдещето на България, но заслугата за това не е тяхна, а наша. По тая причина аз лично смятам, че те трябва да си гледат букварите и като се изучат, тогава да влязат в света на големите хора. Защото още ядат чужд хляб, този на близките или на народа, и не бива да дават акъл на хората, които ги хранят. Още повече - по чужди поръчки!
"Аз съм убеден, че литературата, която ще се пише предимно за електронни устройства, ще е много по-повърхностна, само развлекателна и конформистка", е казал 77-годишният перуански писател Марио Варгас Льоса по време на Международния конгрес в Панама, който събрал около 200 писатели, лингвисти, издатели и експерти от света на книгата. Двеста от света на книгата! Аз се съмнявам дали тези пишман революционери са успели да прочетат в краткия си живот поне двеста книги. Тъжно ми е да гледам как младите се превръщат в едни електронни устройства, които гледат на света повърхностно, развлекателно и конформистки и за които е важно да са в купона, нежели в истинските дертове на народа.
Всъщност те са рефлексия на последните две десетилетия, в които нихилизмът стана религия. Като всяка религия, той има своите цели и те винаги са били свързани с отричане на нещо и с утвърждаване на друго нещо, което в края на краищата цели отново утвърждаването на ново статукво. Което пък от своя страна цели утвърждаването на нова власт. Ако четат дебелите книги, младите революционери от Софийския университет трябва да знаят това.
Преди години, в апогея си на политическата сцена, Иван Костов беше рекъл нещо пренебрежително за Димитрий Иванов, блестящ преводач, журналист и публицист. На което той още по-небрежно напомни, че между него и Костов стои един вагон книги. Такива работи, уважаеми студенти... Някой (вие си знаете кой!) се опитва да ви насъска срещу правителството, вероятно с обещания за светло бъдеще. Само дето вие сте римейк на нещо, което вече се е случило. Как ми се иска да чуете уморените думи на една моя приятелка, която ми разказваше как е лежала по паветата на протестите през 90-а година. И после да чуете тъжната й констатация: "Прекараха ни!" Скоро ще стигнете и вие до този изход... Затова залягайте над книгите, не на паветата.
Книгата всъщност е Библията на всеки един от нас, защото сме харесали историята, която разказва, или мъдростта, която ни внушава. Компютрите са създадени да служат за улеснение на редица дейности в живота на човека, те могат да сметнат ребусите на страхотни задачи, но не могат да настигнат мъдростта на написаното и прочетеното слово в книгата. Те нямат душа!
Това ли искате да бъдете - хора без душа. Роботи, които управляват, хора, които имат само корем и долно и горно отвърстие. Та вие нямате даже и куража за битка. Смешно беше, че избягахте от студиото на Кошлуков. Толкова смешно, че стана малко тъжно.
Да се върнем на секса. Кой кого прекара е въпрос, който ще се изяснява в бъдеще. Ще има победители и победени, макар че в целия свят сексът се счита като взаимна радост между двама. Не искам да обяснявам защо само у нас сексът се смята за надхитряне на другия. Щото ако почнем, трябва да тръгнем от Аспарух, преминаването на Дунава, славяните, Византия, османското присъствие (неправилно определено като турско робство), Фердинанд и още пет войни все за пустата Македония, комунизма и т.нар. преход, които така и не избродихме.
Така че, момчета и момичета, умната със секса. Идеята, че е по-добре лош секс, отколкото никакъв, е малко обтекаема. Много зависи от коя страна стоиш!
Такива работи...

Кога PCR тестът е най-достоверен?

автор:Дума

visibility 0

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е с коронавирус

автор:Дума

visibility 32

МЗ: Отрицателен PCR тест не отменя карантината

автор:Дума

visibility 74

Собственици на затворени барове искат държавни компенсации.

автор:Дума

visibility 86

1/3 от фирмите отчитат спад на приходите заради COVID-19

автор:Дума

visibility 53

Нинова: Бюджет 2021 ипотекира бъдещето ни

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 203

Плевнелиев иска да регистрира работодателска организация

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 203

Ще внасят американско ядрено гориво

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 203

Медици описаха профила на пациентите, кото прекарват тежко COVID

автор:Дума

visibility 370

Убил Иванчо майка си, пък викнал да плаче

автор:Велиана Христова

visibility 575

/ брой: 203

Такса смет - вечният преследвач

автор:Деси Велева

visibility 319

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ