13 Август 2020четвъртък02:59 ч.

Такива работи

По-добре лош секс, отколкото никакъв

/ брой: 250

автор:Веселин Стоянов

visibility 3182

Така съветват познавачите на човешките души, не за друго, а защото тяхната работа е да съветват. Колкото до секса, знам, че всеки предпочита да дава лоши примери, отколкото добри съвети, затова предлагам да оставим темата на специалистите и да се върнем към дневния ред на човечеството, което населява Отечеството.
А дневният ред е такъв - като спихнаха революционните протести на "богатите и красивите", някой (май същият!) от задкулисието сръчка студентите да зарежат учението и да се захванат с уреждането на държавата. Щото те били бъдещето на човечеството и всичко зависело от тях. Вярно е, че са бъдещето на България, но заслугата за това не е тяхна, а наша. По тая причина аз лично смятам, че те трябва да си гледат букварите и като се изучат, тогава да влязат в света на големите хора. Защото още ядат чужд хляб, този на близките или на народа, и не бива да дават акъл на хората, които ги хранят. Още повече - по чужди поръчки!
"Аз съм убеден, че литературата, която ще се пише предимно за електронни устройства, ще е много по-повърхностна, само развлекателна и конформистка", е казал 77-годишният перуански писател Марио Варгас Льоса по време на Международния конгрес в Панама, който събрал около 200 писатели, лингвисти, издатели и експерти от света на книгата. Двеста от света на книгата! Аз се съмнявам дали тези пишман революционери са успели да прочетат в краткия си живот поне двеста книги. Тъжно ми е да гледам как младите се превръщат в едни електронни устройства, които гледат на света повърхностно, развлекателно и конформистки и за които е важно да са в купона, нежели в истинските дертове на народа.
Всъщност те са рефлексия на последните две десетилетия, в които нихилизмът стана религия. Като всяка религия, той има своите цели и те винаги са били свързани с отричане на нещо и с утвърждаване на друго нещо, което в края на краищата цели отново утвърждаването на ново статукво. Което пък от своя страна цели утвърждаването на нова власт. Ако четат дебелите книги, младите революционери от Софийския университет трябва да знаят това.
Преди години, в апогея си на политическата сцена, Иван Костов беше рекъл нещо пренебрежително за Димитрий Иванов, блестящ преводач, журналист и публицист. На което той още по-небрежно напомни, че между него и Костов стои един вагон книги. Такива работи, уважаеми студенти... Някой (вие си знаете кой!) се опитва да ви насъска срещу правителството, вероятно с обещания за светло бъдеще. Само дето вие сте римейк на нещо, което вече се е случило. Как ми се иска да чуете уморените думи на една моя приятелка, която ми разказваше как е лежала по паветата на протестите през 90-а година. И после да чуете тъжната й констатация: "Прекараха ни!" Скоро ще стигнете и вие до този изход... Затова залягайте над книгите, не на паветата.
Книгата всъщност е Библията на всеки един от нас, защото сме харесали историята, която разказва, или мъдростта, която ни внушава. Компютрите са създадени да служат за улеснение на редица дейности в живота на човека, те могат да сметнат ребусите на страхотни задачи, но не могат да настигнат мъдростта на написаното и прочетеното слово в книгата. Те нямат душа!
Това ли искате да бъдете - хора без душа. Роботи, които управляват, хора, които имат само корем и долно и горно отвърстие. Та вие нямате даже и куража за битка. Смешно беше, че избягахте от студиото на Кошлуков. Толкова смешно, че стана малко тъжно.
Да се върнем на секса. Кой кого прекара е въпрос, който ще се изяснява в бъдеще. Ще има победители и победени, макар че в целия свят сексът се счита като взаимна радост между двама. Не искам да обяснявам защо само у нас сексът се смята за надхитряне на другия. Щото ако почнем, трябва да тръгнем от Аспарух, преминаването на Дунава, славяните, Византия, османското присъствие (неправилно определено като турско робство), Фердинанд и още пет войни все за пустата Македония, комунизма и т.нар. преход, които така и не избродихме.
Така че, момчета и момичета, умната със секса. Идеята, че е по-добре лош секс, отколкото никакъв, е малко обтекаема. Много зависи от коя страна стоиш!
Такива работи...

Тотален провал на летния сезон

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 154

Задават се по-скъпо парно и топла вода

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 154

Нова ядрена мощност - приоритет на държавата

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 154

Къщите около София са най-търсени в пандемията

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 154

ЕС притеснен от втора вълна на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 154

Байдън избра цветнокожа за вицепрезидент

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 154

Над 200 ранени при протестите в Беларус

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 154

Кратки новини

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 154

Човечеството върви към нова световна война

visibility 193

/ брой: 154

Бил ли е масон цар Борис III?

автор:Христо Георгиев

visibility 147

/ брой: 154

За уродливостта на нормалното

автор:Владимир Георгиев

visibility 115

/ брой: 154

Българи срещу българи

автор:Петра Ташева

visibility 112

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ